Pelicule românești, la Festivalul Internațional de Film de la Ierusalim

iul. 25th, 2018 | By | Category: Postcard

În perioada 26 iulie – 5 august 2018, la Cinemateca din Ierusalim, se va desfășura Festivalul Internaţional de Film de la Ierusalim. În acest an, participarea românească la festival va fi asigurată de proiecțiile, în premieră în Israel, a peliculelor ”Nu mă atinge-mă, regia: Adina Pintilie, și Fotbal infinit, regia: Corneliu Porumboiu.

Nu mă atinge-mă (2018, 125 de minute, subtitrare în limbile engleză și ebraică)
Regia: Adina Pintilie
Distribuție: Laura Benson, Tómas Lemarquis, Dirk Lange, Hermann Mueller
Co-producție România-Germania-Cehia-Bulgaria-Franța
Luni, 30.07.2018, ora 17:15, Cinemateca din Ierusalim
Miercuri, 01.08.2018, ora 22:15, Cinemateca din Ierusalim
Joi, 02.08.2018, ora 14:00, Cinemateca din Ierusalim
Bilete: 9377* sau online http://www.jff.org.il/en/movie/20995
Trailer oficial:
https://www.youtube.com/watch?v=0PwvTIPg00s

Sinopsis: La granița dintre ficțiune, documentar și artă vizuală, experimentând curajos atât la nivel de conținut cât și de limbaj cinematografic, Nu mă atinge-mă este o investigare personală a ideii de intimitate, a nevoii umane de contact autentic. O femeie și doi bărbați aflați în căutarea intimității. Pierdute în imensitatea rece a orașului, singurătățile lor se întâlnesc – întâmplător sau din voia destinului – într-o stranie încercare de contact.

Fotbal infinit (2018, 70 de minute, subtitrare în limbile engleză și ebraică)
Regia: Corneliu Porumboiu
Distribuție: Laurențiu Ginghină, Corneliu Porumboiu
Producție România
Vineri, 27.07.2018, ora 17:45, Cinemateca din Ierusalim
Marți, 31.07.2018, ora 17:30, Cinemateca din Ierusalim
Sâmbătă, 04.08.2018, ora 11:45, Cinemateca din Ierusalim
Bilete: 9377* sau online http://www.jff.org.il/en/movie/19768
Trailer oficial:
https://www.youtube.com/watch?v=81Siq4fZAIQ

SinopsisFotbal Infinit, selecționat în secțiunea Forum din cadrul Festivalului de Film de la Berlin 2018, aruncă o privire originală asupra lumii sportului, de data aceasta din România provincială, urmărind tentativa unui oficial de a lăsa lumii moştenire o versiune mai bună a acestui minunat sport. Scenariul pornește de la ideile unui funcționar local din Vaslui care are curajul să își pună întrebări despre regulile jocului de fotbal: de ce este terenul dreptunghiular? Să aibă voie jucătorii să alerge pe tot terenul? Există vreun raport intim între fotbal și viață?

De asemenea, în cadrul secțiunii Debuturi, va fi proiectată pelicula Lemonade, debutul în lungmetraj al regizoarei Ioana Uricaru, peliculă produsă de Cristian Mungiu și care a fost selectată în secțiunea Panorama a ediției de anul acesta a Festivalului Internațional de Film de lhttp://www.jff.org.il/en a Berlin. Filmul va beneficia de 3 proiecții în cadrul programului oficial al festivalului.

Festivalul Internaţional de Film de la Ierusalim aniversează anul acesta 35 de ani de activitate, la Cinemateca din Ierusalim. În cele 10 zile de festival sunt proiectate în medie 150-200 de filme în cadrul secţiunilor: Panorama (producţii internaţionale), Documentary Films, The Jewish Experience (filme care abordează subiecte precum identitatea evreiască sau istoria evreilor), Spirit of Freedom (filme despre libertate şi drepturile omului), Television Dramas, New Directors şi Israeli Film (premiere ale producţiilor israeliene). Printre invitaţii de onoare ai Festivalului, de-a lungul anilor, se numără Warren Beaty, Marcello Mastroiani, Robert de Niro, Roberto Benigni, Jane Fonda, Michael Haneke, Claude Lelouch, Lucian Pintilie sau Roman Polanski.

Detalii suplimentare, programul întregului festival și bilete: : http://www.jff.org.il/en

Număr de vizualizări :854


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro