Festivalul Strada Armenească- ediția a cincea

iul. 26th, 2018 | By | Category: Eveniment

În perioada 3-5 august 2018, va avea loc cea de-a cincea ediție a Festivalului Strada Armenească. Printre invitați se numără Grupul Iza, Meet TheGreeks, Miko & Crew, Hayakaghak, Rampa, Capriel și Garbis Dedeian, Ansamblul de dansuri tradiționale armenești – Vartavar, Ansamblul Asteria București, Ansamblul Kymata, Partida Romilor „Pro-Europa”, Federația Comunităților Evreiești din România și Bucharest Klezmer Band. Festivalul se adresează tuturor bucureştenilor având câte ceva pentru fiecare. De la spectacole de teatru şi concerte de muzică tradiţională şi modernă la obiceiuri armeneşti sau bucureşteneşti. De la expoziţii de fotografie la descifrarea artei scrisului cu caractere armeneşti. De la restaurante şi cafenele cu produse specifice arealului gastronomic armean şi bazarul plin cu de toate, cu iz de mirodenii orientale la dansuri tradiţionale armeneşti, greceşti, evreieşti şi sublimarea lor în modernitate realizată cu multă măiestrie de romi.

Copiii vor găsi în cadrul festivalului un program copios de teatru şi ateliere teatrale, ateliere pentru confecţionat păpuşi şi pictat figurine dar şi ateliere de dans, de creaţie cu Lego şi un loc foarte special unde vor vedea cum o jucărie imaginată de ei poate deveni realitate prin imprimarea 3D. Dealtfel şi oamenii mari vor putea pleca de la festival cu propria statuetă imprimată 3D după ce vor fi bine scanaţi ca să semene statueta cu ei.

În Bazarul ce se va întinde de o parte şi de alta a străzii, vizitatorii vor putea descoperi o mică parte din Armenia unde vor putea observa bijuterii, obiecte de ceramică, ţesături armeneşti, obiecte handmade dar şi cărţi, icoane sau ilustraţii cu motive armeneşti.

În cele trei zile ale festivalului vizitatorii vor putea admira interiorul Bisericii Armene şi vor putea afla câte ceva despre istoria armenilor, despre limba lor şi despre felul în care scriu şi îşi transformă literele în obiecte de artă.

Cartierul armenesc este zona din jurul Bisericii Armenești între Bulevardul Carol I, Strada Armand Călinescu, Strada Speranţei, Strada Franzelarilor şi Strada Spătarului, dar artera sa principală este Strada Armenească. Aici se găsește și cea mai veche locuință din Bucureşti aflată încă în picioare, casa Melik, construită în anul 1760.

Detalii: www.stradaarmeneasca.ro

Desfășurare

Festivalul va avea loc în perioada 3-5 august.

Vineri, 3 august: 18:00-22:00

Sâmbătă, 4 august: 10:00-22:00

Duminică, 5 august: 10:00-22:00

Accesul este gratuit.

Facebook event: www.facebook.com/events/195945807776068/

Număr de vizualizări :909


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro