Expoziția-studio ”Locuri care lipsesc. Văcărești – Dudești”, la MNLR

iul. 30th, 2018 | By | Category: Postcard

Miercuri, 1 august 2018, ora 18.00, la sediul MNLR din Calea Griviței 64-66,
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la vernisajul expoziției-studio ”Locuri care lipsesc. Văcărești – Dudești”. Artiști vizuali: Elena Constantin, Valentina Crăciun – pictură panouri; Teodor Horea – fotografie, compoziție sonoră, de imagine și lumină. Cu contribuția membrilor Atelierului 21 Colegiul de Arhitectură I.N. Socolescu, București. Concept și coordonare proiect – Voichița Horea. Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 – 31 august 2018, în intervalul orar 9.00 – 16.00.

Un oraș este un alfabet întrupat în teritoriu, pe care generații la rând l-au dăruit memoriei colective, desenat de întâlnirile schimburilor de mărfuri, interese, ritualuri, în noduri de drumuri și cai. Astfel că, înainte de a fi un adăpost de locuri și locuitori, orașul este o lume cu un chip care lasă la vedere un trup lumesc și ascunde unul afectiv. Zilnic, îi redesenăm de la noi la ceilalți făptura. În locul în care suprafața s-a șters vei putea avea revelația locului care lipsește. Văcăreștiul, „calea” de altădată, este locul care există în București prin Absență.

În cadrul vernisajului, va avea loc un performance interactiv la care publicul este invitat să participe pentru rescrierea la prezent a scenariului. Atelierul va fi înregistrat, urmând ca etapa aceasta și cele anterioare să facă obiectul unei montări cinematografice de docu-dramă animație.

Proiectul expozițional este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.

Număr de vizualizări :932


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro