Expoziția de tapiserie, colaj textile, instalație, pictură, pictură obiect ”LOC GEOMETRIC”

iul. 12th, 2018 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 14 iulie 2018, de la ora 17:00, în galeria Cuhnie, Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită la vernisajul expoziției de tapiserie, colaj textile, instalație, pictură, pictură obiect ”LOC GEOMETRIC”, semnată Marijana și Relu Bițulescu. Curator: Alexandra Crăciun. Expoziția, deschisă la galeria Cuhnie, poate fi vizitată în perioada: 14 iulie – 3 august 2018. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Spaţiul nu este întotdeauna la fel. El poate fi  consistent sau fluid, poate fi plat, subţire sau “ondulat”, poate fi moale sau sec, concav sau convex, poate fi  de aici sau de dincolo. Spaţiul poate fi adevărat sau “făcut”, poate fi  bun sau străin, poate fi rotund sau pătrat, înlăuntru sau în afară. Spaţiul se poate face loc atunci când prinde timpul şi de aici cuvântul care spune că: omul poate opri timpul în “loc”.

De cele mai multe ori timpul se opreşte în loc lângă vatră, acolo unde cenuşa arde cu răul şi binele creşte împreună cu coaja pâinii coapte. Nu credem, deci, că poate fi loc mai bun pentru a constui o instalaţie despre “loc” decât în apropiera vetrei, în pătratul de cărămidă de culoarea teracotei  al Cuhniei Palatului Mogoşoaia.

Expoziţia pe care o propunem descompune sensurile spaţiului, transformându-l în loc. Tehnici mixte ce îmbină pictura, pictura obiect şi tapiseria, instalaţia  şi colajul textil  propun lectura unui “loc  geometric” ca punct de întâlnire al omului cu spaţiul, circumscriind unei lumi fremătătoare de texturi şi culoare un sens geometric abstract.  În centrul spaţiului se află omul. Locul geometric înscrie cercul vetrei în planul pătrat al cuhniei, pentru a aduce în centrul său, așa cum făcuse cândva Leonardo,  omul vitruvian.

“Locul geometric” este deci, în egală măsură  o instalaţie, dar şi o meditaţie asupra raportului pe care îl mai avem cu pământul, cu aerul şi cu cerul, despre cât de departe suntem de timp, despre ce ne aproprie sau ne desparte de orizonturi.- Alexandra Crăciun

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” Mogoșoaia este o instituție subordonată Primăriei Municipiului București.

Site: www.palatebrancovenesti.ro

Facebook: Centrul de Cultură ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”

Număr de vizualizări :939


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro