AFCN anunță o finanțare de 20 de milioane de lei pentru proiectele culturale și multianuale din sesiunea 1/2019

iul. 10th, 2018 | By | Category: Proiecte

Marți, 10 iulie 2018, Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) a organizat, la sediul din str. Barbu Delavrancea nr.57, o conferință de presă în cadrul căreia doamna Irina Cios, directorul AFCN, și doamna Carmen Constantin, coordonatorul Compartimentului Management Proiecte,  au prezentat public, cu aproape două luni în avans, informațiile referitoare la sesiunea de finanțare a proiectelor culturale ce vor fi desfășurate în 2019, sesiune de finanțare ce se va deschide on-line de la 1 septembrie 2018. Pentru sesiunea 1/2019, AFCN va aloca 20 de milioane de lei, din care 3 milioane de lei destinate programelor multianuale și 17 milioane de lei pentru cele 12 arii în care se pot înscrie proiectele culturale. Pentru a oferi operatorilor culturali un răgaz confortabil în vederea definirii proiectelor, Consiliul AFCN s-a întrunit pe 29 iunie a.c. și a definit cadrul de desfășurare a sesiunii de finanțare, informațiile fiind publicate pe pagina de Internet a AFCN începând cu data de 10 iulie 2018. „Sperăm ca acest interval extins de timp să reducă numărul de proiecte eliminate administrativ pentru erori procedurale, să facă posibilă definirea de parteneriate reale și solide”, a precizat Irina Cios, directoarea AFCN. „Dorim să consolidăm un climat predictibil și, în același timp, dorim să inducem în mediul cultural un comportament managerial care să construiască proiecte sustenabile, cu strategii de lungă durată. Pentru noi sesiunea de finanțare ce se lansează la 1 septembrie este cea mai importantă, cu bugetarea cea mai consistentă, pentru că facilitează realizarea de proiecte derulate pe 11 luni sau chiar mai mult, în cazul programelor multianuale. Sesiunea din martie nu va mai anunța toate ariile pe care le promovăm acum și va avea alocări bugetare mai mici fiind vorba de proiecte ce se derulează pe maximum 6 luni.” a declarat Roxana Trestioreanu, președinta Consiliului AFCN.

Între cele 12 arii lansate este continuată Arta digitală și noile media, deschisă deopotrivă proiectelor editoriale digitale, și revine aria de Rezidențe de creație, ce se lansează în fiecare an doar în sesiunea din septembrie. AFCN recomandă tuturor autorilor de proiecte să consulte de fiecare dată Ghidul solicitantului precum și Glosarul de termeni, documente ce sunt actualizate pentru fiecare sesiune.

Aplicația online va fi deschisă pe 1 septembrie, pentru perioada 01 – 30.09.2018. Ofertele culturale vor putea fi completate în formularul online numai începând cu
1 septembrie. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor și programelor culturale este 30.09.2018, ora 17:00.

Toate informațiile sunt disponibile pe pagina de Internet a AFCN. Găsiți detalii cu privire la alocarea bugetului pe arii, priorități, plafoane de finanțare, calendar, condiții de eligibilitate, ghid de completare a formularului electronic la http://www.afcn.ro/finantari/proiecte-culturale.html .

Tot la 1 septembrie 2018 se va deschide și aplicația de înscriere a candidaturilor evaluatorilor.

Pentru informații suplimentare puteți contacta telefonic secretariatul AFCN  sau puteți scrie e-mail la contact@afcn.ro – management proiecte.

Număr de vizualizări :1101


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro