spot_img

15 înotători au susținut Hope and Homes for Children la Swimathon București și au strâns bani pentru a ajuta o mamă să își păstreze copiii alături

Sâmbătă, 30 iunie 2018, 15 înotători au participat la Swimathon București pentru a susține cauza Fundației Hope and Homes for Children și au strâns fonduri pentru a ajuta o mamă și cei 4 copii ai ei să rămână împreună. Printre înotători s-au aflat Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Hope and Homes for Children, Vladimir Drăghia, Ambasador Team Hope, și actorul Alex Călin. Cele trei echipe formate din câte 5 înotători au reușit să strângă peste 21.000 lei pentru a oferi condiții de trai decente Violetei și celor 4 copii ai săi.

Energie și multă voie bună au transmis cei 15 înotători ai Hope and Homes for Children care au participat sâmbătă la cea de-a șasea ediție a Swimathon București, desfășurată în bazinul olimpic din cadrul Clubului Sportiv Dinamo. Înotătorii, împărțiți în trei echipe, au parcurs în total 155 de lungimi de bazin în serii de câte 45 de minute, fiind motivați de gândul că astfel vor putea strânge mai mulți bani pentru a-i ajuta pe copiii Violetei să aibă o viață mai bună.

Violeta este o mamă singură care locuiește cu cei patru copii si săi cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani în județul Prahova, într-o cameră de doar 6 metri pătrați, în condiții precare. Mama și copiii locuiesc într-o curte cu alți membri ai familiei Violetei, însă nu au niciun drept legal ca să stea acolo și ar putea fi evacuați oricând. Mama copiilor are un ajutor social de 550 de lei pe lună, bani insuficienți pentru a asigura chiar și hrana în unele zile. Aceste condiții i-au împins către gesturi extreme, copiii ajungând uneori să cerșească prin trenuri.

„E un mare privilegiu să-i poți ajuta pe cei mai puțin norocoși decât tine. Le mulțumesc tuturor celor care au donat pentru ca familia Violetei să rămână împreună”, a spus Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare, Hope and Homes for Children.

Situația Violetei și a copiilor ei l-a impresionat pe Mihai Leontescu, un susținător al Fundației Hope and Homes for Children, care a solicitat ajutorul organizației pentru a-i sprijini pe copii. Astfel, cei mici au fost înscriși recent la un after school unde merg zilnic pentru a-și face temele, iar cel mai mic dintre copii merge la logoped. Mama își dorește cu orice preț să își păstreze copiii alături și vrea să le ofere un alt fel de viitor, dar are nevoie de sprijin pentru a depăși situația actuală.

Conduși de dorința de a ajuta această familie, cei 15 înotători s-au mobilizat și au încercat să convingă cât mai mulți oameni să doneze bani pentru a le oferi șansa unui trai mai bun Violetei și copiilor ei. La Swimathon, echipele Hope One, Gabi & Beto și Team Hope au înotat și au încercat să parcurgă cât mai multe lungimi de bazin într-un timp cât mai bun. Din Team Hope au făcut parte Dragoș Bucurenci, Vladimir Drăghia, Vladimir Biasutti, antrenor World Class, actorul Alex Călin și Cătălin Paterau. Echipa Hope One a fost formată din Daniel Mihalache, Lucian Barbu, Alina Iordache, Viviana Mârza și Ana Maria Stoica, iar din echipa Gabi & Beto au făcut parte Mihai Leontescu, Simona Leontescu, Rodica Girigan, Oana Petroff și Vlad Girigan.

„Cred că este de datoria mea, acum, că mesajul meu poate ajunge la foarte mulți oameni, să încerc să fac bine. Propriul exemplu este o modalitate foarte bună de a dezmorți conștiința celor care ne urmăresc. Swimathon este un exercițiu foarte bun, atât pentru mine, cât și pentru ei”, a spus Vladimir Drăghia, Ambasador Team Hope.

Banii strânși de înotătorii Hope and Homes for Children la Swimathon vor fi folosiți pentru a ajuta familia Violetei să se mute într-o locuință nouă, cu suficient spațiu pentru toți membrii familiei, unde cei mici să se simtă bine și să se poată pregăti pentru școală. Fundația o va susține în continuare pe Violeta să își găsească un loc de muncă pentru a asigura toate condițiile necesare copiilor, evitându-se astfel separarea copiilor de mama lor.

Cei care vor să ajute familia Violetei și să contribuie la strângerea sumei de 22.000 de lei o pot face prin donații pe platforma Swimathon, până la data de 31 iulie, pe pagina dedicată cauzei Hope and Homes for Children: https://2018.swimathonbucuresti.ro/prevenirea-separarii-copilului-de-familie/.

Acesta este al doilea an în care Hope and Homes for Children participă la Swimathon București și înotătorii strâng fonduri pentru familiile aflate în porgramul de prevenire a separării copilului de familie desfășurat de Fundație. Competiția de înot și strângere de fonduri, aflată la a șasea ediție, este o inițiativă a Fundației Comunitare București și a găzduit anul acesta 25 de proiecte ale organizațiilor din București și Ilfov.

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 55 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, 5.185 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 455 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 28.436 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 1.015 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.922 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 879 în regim de urgență şi 8.546 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, 49.255 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2026 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508