„100 de ani în 100 de concerte”, cu Mircea Tiberian, în grădina Casei Filipescu – Cesianu

iul. 6th, 2018 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 7 iulie 2018, de la ora 19:00, UCIMR și Muzeul Municipiului București invită publicul bucureștean să ia parte la un concert cu semnificație aparte, în grădina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151). Evenimentul este dedicat aniversării Centenarului și aduce pe scenă muzicieni excepționali, reuniți într-un cvartet internațional de forță: Mircea Tiberian – pian (România), Claudio Puntin – clarinet (Italia), Chris Dahlgren – contrabas (Germania) și Tilo Weber – tobe (SUA). Li se vor alătura Florin Iaru și Teodor Dună care vor citi pagini de literatură. Accesul la concert va fi liber. Și cei mici sunt așteptați la eveniment, pentru că de la ora 17.00 și până la ora 19.00 vor avea loc două ateliere creative gratuite pentru copii (4-10 ani). Vor învăța să realizeze obiecte practice și decorative, sub îndrumarea specialiștilor în educație nonformală. Înscrierile pentru atelier se fac la adresa office@ucimr.ro, până în seara de vineri, 6 iulie, sau la fața locului, începând de la ora 16.30, iar accesul copiilor se va face în limita locurilor disponibile (20 de copii per atelier). Evenimentul face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” și beneficiază de co-finanțare AFCN. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Acest concert este primul dintr-o serie ambițioasă de evenimente culturale inițiate de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România pentru a sărbători Centenarul alături de public, muzicieni și artiști contemporani, în spații cu semnificație pentru istoria României în context european.

100 de concerte reprezintă, totdată, cele 100 de concerte organizate anual de UCIMR prin stagiuni independente și evenimente punctuale cu scopul de a promova tineri artiști excepționali din România, prin programul „Oportunități la tine acasă” derulat începând cu anul 2009.

#100ani100concerte va cuprinde recitaluri de muzică jazz și clasică, ateliere pentru copii și expoziții tematice. Dintre primele locuri parte din acest proiect se numără Casa Filipescu – Cesianu, Biblioteca Națională, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Biblioteca ASTRA din Sibiu și multe alte spații pe care sunteți invitați să le redescoperiți și în contextul Centenarului.
#100ani100concerte
#ucimr
#cofinantatAFCN

Număr de vizualizări :877


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro