Volumul „Teatru”, de Cătălina Florina Florescu, lansat la Tulcea

iun. 21st, 2018 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 22 iunie 2018, ora 18:00, la Art Cafe „Casa Avramide” (Tulcea), va avea loc lansarea volumului „Teatru”, de Cătălina Florina Florescu (Editura Tracus Arte, 2018). Alături de autoare vor fi prezenți actorii Irina Naum, Cristi Naum și Mihai Gălățan (Teatrul „Jean Bart”), criticul literar Nona Rapotan și jurnalistul Petru Țincoca.

Teatrul în care crede Cătălina Florescu te provoacă. Nu poți rămâne indiferent, ea te obligă să iei o atitudine sau cel puțin să alegi ce îți comunică ție mai mult:  între teatru de idei, teatru înclinat social sau un teatru mai personal, care se uită la corp ca printr-un caleidoscop al emoțiilor. Autoarea își trăiește emoțiile cu inteligență și putere de observație. Replicile pieselor ei, o spune chiar ea, sunt aidoma unui val „care se sparge la țărm, îl atinge, dar nu rămâne acolo”. Intri în universul lor și descoperi că teatrul e iluzoriu, e menit să dispară, deși există o speranță:  dacă găsești  ușa deschisă, poți intra și poate primești ajutor. O indicație: la sfârșit, pereții spitalului sunt sparți și dau către o sală de audiție la teatru. Ce rămâne după viață?,  întrebarea rămâne, ca și ușa, deschisă. (Andrei Șerban, regizor de teatru și operă, profesor la Columbia University, New York)

Număr de vizualizări :1191


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro