Spectacol pentru 20 de spectatori: „Terapii în desfășurare…”

iun. 5th, 2018 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 9 iunie, și duminică, 10 iunie 2018, de la ora 19.30, Asociația Art No More prezintă un performance care explorează angoasele omului modern cu privire la găsirea celor mai eficiente terapii în căutarea vindecării. Este vorba despre „Terapii în desfășurare. Vă rugăm păstrați liniștea”, un spectacol pentru 20 de spectatori, co-finanțat de AFCN și Uniter, și realizat de regizorul și performerul Robert Bălan. Reprezentațiile se vor ține  la sala de yoga din cadrul Centrului de sănătate Verna. „Terapii în desfășurare. Vă rugăm păstrați liniștea” este al doilea spectacol din proiectul de cercetare „Teatru intim”, inițiat de Robert Bălan și Elena Vlădăreanu prin Asociația Art No More. În 2018, în cadrul acestui demers, vor fi realizate trei spectacole. Proiectul „Teatru intim” dorește să propună o formă de experienţe performative pentru un public restrâns în spaţii neaşteptate.

O durere, o vizită la doctor și un diagnostic. Sau: un accident și o perioadă de recuperare. Și viața ți se schimbă brusc. Corpul nu te mai ascultă. Și nu-ți mai aparține. E, de acum, al doctorilor și al terapeuților. Și al substanțelor pe care le introduci în tine.

Pastile, unguente sau leacuri naturiste? Bicarbonat de sodiu, turmeric sau ceai? Kinetoterapie, înot, acupunctură sau yoga? Medicină clasică sau alternativă? Pe bază de trimitere sau la privat? Vetebrolog sau osteopat? Post negru sau mâncare sănătoasă? Cât de departe sunt dispuși oamenii anului 2018 să meargă în căutarea vindecării?

Realizatorul acestui one man show este regizorul, performerul și jurnalistul cultural Robert Bălan. Acesta a montat între altele „În numele Tatălui” (Asociația Art No More/Tranzit.ro – 2018), „Identic natural” (Art No More 2017), O viață sigură (Teatrul Național Târgu Mureș – 2016), „Habemus bebe” (Art No More/ WASP – 2014), „Prințesele spion” (Teatrul Gong Sibiu, 2014). Performance-ul „Terapii în desfășurare…” este o continuare a one man show-ului realizat în 2013 „sfârșit. work în progress”, selectat și premiat în mai multe festivaluri independente.

„Acest performance care a început, ca de obicei la mine, ca unul autobiografic și e rezultat dintr-o ”documentare” nedorită care a durat vreo cinci ani. E o experiență care, privită din afară, e cât se poate de amuzantă. Pe parcurs, am ajuns și la istoriile altor persoane și am descoperit frici, schimbări, experiențe comune, dar și o foarte mare doză de umor”, spune realizatorul.

„Deși nu se poate spune că am avut probleme mari, la un moment dat intrasem în filmul ăsta: în fiecare lună încercam altă terapie, alt tratament. Am avut o zi în care chiar am crezut că frunza de brusture vindecă tot. În altă zi, am plecat fericit de la o consultație în care doamna doctor mi-a confirmat că am toate bolile posibile de care citisem eu pe net.

Apoi am primit o listă de recomandări. Nu fumat, nu alcool, nu prăjeli. OK. Și dup-aia începea serios: nu carne, nu legume, nu brânză ș.a.m.d. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc să îmi cumpăr mici. Și am zis că iau o pauză.

Desigur, dacă știe cineva vindecarea perfectă, să nu ezite să mă contacteze. Mă bag”, a mărturisit Robert Bălan.

„Terapii în desfășurare. Vă rugăm păstrați liniștea

Concept și interpretare: Robert Bălan

Video: Petre Fall

Producător: Asociația Art No More

Partener: Centrul de sănătate Verna, Prăvălia Părinților, Casa de pariuri literare

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Finanțator: UNITER

Spectacol pentru 20 de spectatori – 9, 10 iunie ora 19.30, la Centrul Verna (str. Theodor Sperantia nr.108, bl.S22, scara 2, parter, ap.2, interfon 2  / lângă Piața Muncii)

București

Intrare liberă pe bază de rezervare la:

9 iunie, ora 19.30

www.eventbrite.com/e/terapii-in-desfasurare-va-rugam-pastrati-linistea-tickets-46223935034

10 iunie, ora 19.30

www.eventbrite.com/e/terapii-in-desfasurare-va-rugam-pastrati-linistea-tickets-46223967130

„Teatru intim” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Număr de vizualizări :989


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro