Simona Toma și Marius Dumitrescu, la Cenaclul 9

iun. 27th, 2018 | By | Category: Eveniment

Duminică, 1 iulie 2018, ora 14.00, la For Friends ( Str. Sfinților nr.12, București), Asociația culturală Direcția 9 vă invită la o nouă ediție a Cenaclului 9.  Vor fi prezentate volumele ” o simonă”, de Simona Toma, editura Grinta și ”Răutatea unui parfum”, de Marius Dumitrescu, editura Brumar. Vor lua cuvântul: Ciprian Chirvasiu, Romeo Aurelian Ilie, Corneliu O. Rodeanu, Veronica Teodoru, Ana-Maria Ursan, Lucian Vasilescu. Moment muzical: Dana Florian. Moderatori: Irina Lazăr și Tudor Voicu. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

***

Facebook event: www.facebook.com/events/1063793950441594/

***

Simona Toma ( n.1978, Galaţi) a spus și spune prezent pe la cenaclurile gălăţene „Noduri şi Semne, „Cubul Critic Oblio”, prin Bucureşti pe la „Cenaclul 9”, „Bocancul literar-Pariu pe Prietenie”, pe la Cluj, Tg. Mureş. Uneori nu aleargă, nici măcar după premii, de aceea crede că poartă număr mic la pantof. I s-au publicat texte la Galaţi în Cotidianul „Viaţa Liberă” şi în revistele „Antares”, „Porto-Franco”, „Dunărea de Jos”, „Axis-Libri”. Îi mai apar texte în antologiile „Cuvinte noi pe strada Domnească” (ed.Centrul Cultural Dunărea de Jos, 2011), „Poezia Vie” (ed. Rafet, 2016). A ajuns peste hotare prin texte traduse în ebraică și turcă, așa că amintește de antologia ”Îngeri cu aripi de gheață” (ed. Eked, 2017, Israel) și de revista „Șiirden” (Nr. 33, Istanbul, 2016). Debutul editorial este o carte mică-mică, „inorogul de călimară” (ed. Centrul Cultural Dunărea de Jos, 2013). Nici nu-și putea dori un altfel de debut. De curând i-a apărut o carte în colecția Poezia Vie, care poartă titlul „o simonă”, ed. Grinta, 2018. Cinsprezece ani a avut o broască ţestoasă. Acum are un cotoi gras portocaliu și-o pisică timidă.

Marius Dumitrescu s-a născut la 29 iulie 1959în localitatea Mihăeşti, judeţul Argeş. Absolvent al Universităţii din Bucureşti – Facultatea de Drept.  A publicat următoarele volume de poezie: ”Frumos fără voie”, Editura Exas, Pitești, 1994; ”Liber în ultimul hal”, Editura Paralela 45, Pitești, 2001; ”Tâlharul cel bun”, Editura Karth, București, 2014; ”Târziu dar neînserat”, Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2015; ”Cu orbul ochilor”, Editura A.T.U., Sibiu, 2016 și ”Răutatea unui parfum”, Editura Brumar, Timișoara, 2018.

De asemenea, i-au apărut volumele de proză ”Prezentul continuu”, Editura Tribuna, Cluj-Napoca, 2015 și ”(Con)texte”, Editura Tribuna, Cluj-Napoca, 2016. Este prezent cu poeme în mai multe volume de grup și antologii, iar texte ale sale (versuri și eseuri) au apărut în reviste precum Luceafărul, Flacăra, Student party, Săgetătorul, Cafeneaua literară, Tribuna, Marmația literară, Antares, Sintagme literare.

***

Direcția 9 este o asociație culturală înființată, în anul 2013, de poetul Adrian Suciu. Scopul asociației este sprijinirea, editorial și financiar, a poeților debutanți, dar și revalorizarea și reintroducerea în circulație a unor poeți consacrați. Direcția 9 își propune să aducă poezia în fața oamenilor prin organizarea de recitaluri, turnee și înregistări video. Acordă premii literare și este prezentă la evenimente literare naționale și internaționale. Conceptul prin care se realizează promovarea poeziei poartă numele de „Poezia vie”. În 2015 a fost inaugurat Cenaclul 9, destinat stimulării creativității tinerilor poeți.

„Suntem o entitate privată, nu datorăm nimic establishment-ului literar autohton, ne asumăm proiecte literare și culturale, precum și parteneriate și colaborări, în deplină libertate, fără alte criterii decît binele și frumosul în accepțiunea noastră.” (Adrian Suciu)

Facebook: www.facebook.com/directia9/

Număr de vizualizări :1767


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro