Filmul ”6,9 pe scara Richter” de Nae Caranfil, la Zilele Filmului European de la Sarajevo

iun. 1st, 2018 | By | Category: Postcard

Duminică, 3 iunie 2018, filmul 6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil (coproducţie România-Bulgaria-Ungaria, 2017), va fi prezentat  în cadrul proiectului Zilele Filmului European de la Sarajevo, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena şi al Ambasadei României în Bosnia şi Herţegovina. Zilele Filmului European se deşfăşoară în perioada 30 mai ‒ 9 iunie la Meeting Point Cinema din Sarajevo, fiind organizate de membri ai clusterului EUNIC Bosnia și Herțegovina şi EU Info Centre Bosnia și Herțegovina. Din program fac parte producții cinematografice din Austria, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Polonia, România, Slovacia, Spania şi Ungaria. Institutul Cultural Român de la Viena este membru în clusterul EUNIC Bosnia și Herțegovina din 2016.

Sinopsis: Un tânăr actor de teatru navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de „musical“, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți „experții“. Însă „adevăratul“ cutremur pentru el se dovedește a fi re-apariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului, confiscându-l cu totul și bulversându-i existența.

Tony-actorul, soția sa instabilă psihic, tatăl hedonist și frumoasa (deși mult prea tânăra) iubită a acestuia, evoluează împreună într-un „cadril“ tragi-comic, în așteptarea unui dezastru seismic și a unei premiere teatrale unde, cel puțin în intenții, „toată lumea râde, cântă și dansează“… (www.voodoofilms.ro)

Pelicula îi are în distribuție pe actorii Laurențiu Bănescu, Teodor Corban, Maria Obretin, Maria Simona Arsu şi Adrian Văncică. Scenariul şi regia sunt semnate de Nae Caranfil, iar producători sunt Cristian Mungiu, Hristo Hristov, Garami Gabor şi Jelio Jelev.

Imaginea: Vivi Drăgan Vasile;

Scenografia: Andreea Popa;

Costumele: Doina Levintza, Adina Bucur;

Coregrafia: Milan Gromilic;

Muzica: Nae Caranfil;

Orchestrația: Bogdan Dimitriu, Liviu Mănescu;

Montaj: Cătălin Cristuțiu;

Sunet: Tamas Szekely, Florin Tăbăcaru;

Producător delegat: Tudor Reu;

Filmul a deschis ediția 2017 a Festivalului Internațional de Film Transilvania și a obţinut cinci distincţii în cadrul Galei Premiilor Gopo 2018, printre care Cea mai bună muzică originală, cele mai bune decoruri și cele mai bune costume. A fost prezentat în cadrul unor festivaluri internaționale precum Festivalul de la Sofia, 2017 sau Portland International Film Festival 2018, în cadrul secțiunii Global Panorama.

Institutul Cultural Românde la Viena a prezentat lungmetrajul la Viena în cadrul LET’S CEE Film Festival 2017.

6,9 pe scara Richter este o producţie Mobra Films; co-producători: Korund-X, Cinema-Film. Filmul a fost  realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, NFC Bulgaria, MNF Ungaria și Eurimages, cu contribuția: Televiziunea Română, HBO România, Zenith Media Communications, Carat România, Publicis Groupe Media Bucharest, Starcom Mediavest, Bridge Communications, Heineken România, Leroy Merlin România, Telekom România, Banca Transilvania, Groupama Asigurări, Catena, Programul Media Europa Creativă.

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :943


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro