Concursul Naţional de Poezie ,,Același cer ce nu e”

iun. 8th, 2018 | By | Category: Postcard

AgențiadeCarte.ro vă prezintă Regulamentul Concursului Naţional de Poezie ,,Același cer ce nu e”, desfășurat în cadrul Zilelor de poezie ,,Constantin Virgil Bănescu” , ediția a IX– a,  1 și 2 septembrie 2018.

Primăria Orașului Pucioasa, Consiliul Local Pucioasa, Centrul Cultural European- Pucioasa, cu sprijinul: Teatrului Municipal Târgovişte, Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Bibliotecii Județene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, Liceului ,,Voievodul Mircea” Târgoviște, în colaborare cu Revista Observator Cultural București, organizează Concursul Naţional de Poezie ,,Același cer ce nu e”. Manifestarea îşi propune încurajarea şi promovarea tinerilor creatori de poezie.
REGULAMENT

La concurs pot participa autori care nu au depăşit vârsta de 30 de ani, nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, nu au debutat editorial şi nu au obţinut Premiul „Constantin Virgil Bănescu”, acordat de familia poetului, la ediţiile precedente ale concursului.

Lucrările se trimit în perioada 10 iunie 2018- 10 iulie 2018.

Acestea se vor trimite pe adresa doinabanescu@yahoo.fr şi vor purta, în loc de semnătură, un motto ales de autor şi un curriculum vitae al autorului, în care se va specifica:
– numele şi prenumele autorului;
– locul şi data naşterii, adresa, numărul de telefon şi adresa e-mail.

Fiecare participant se poate înscrie în concurs cu maximum 5 (cinci) poezii, tehnoredactate la un rând, cu diacritice, scrise cu Times New Roman, caracter de 12,  pe format A4.

Lucrările vor intra în patrimoniul Concursului național de poezie ,,Constantin Virgil Bănescu”  și în arhiva Centrului Cultural European Pucioasa

Laureaţii vor fi anunţaţi cu o săptămână  înainte, pentru a fi prezenţi la Zilelele de poezie și la festivitatea de premiere, care vor avea loc în zilele de sâmbătă 1 septembrie şi duminică 2 septembrie 2018.

Organizatorii asigură masa, cazarea şi cheltuielile de transport premiaților (bilete tren – clasa a doua).
Jurizarea lucrărilor va fi asigurată de personalităţi din lumea literară.
Președintele juriului este scriitorul Octavian Soviany.
Lucrările readactate vor fi trimise pe adresa:
doinabanescu@yahoo.fr;
telefon fix: 0245210732;
mobil: 0724528425.

Participanţii vor primi confirmare de primire a lucrărilor trimise spre jurizare.
În cadrul Zilelor de poezie se vor organiza expoziţii, recitaluri de poezie, dialoguri literare, ateliere de creaţie, lansări de carte, întâlniri cu personalităţi din lumea literară, vizite la:

–          Muzeul de Etnografie Pucioasa

–          Muzeul Aviatic “Dumitru Dorin Prunariu” Pucioasa

–          Mânăstirea Bunea – Vulcana Bai

–          Casa Memorială gravor Gabriel Popescu – Vulcana Pandele

–          Complexul muzeal Curtea Domnească;

–          Muzeul tiparului și al cărții românești vechi;

–          Muzeul scriitorilor târgovisteni;

–          Casa atelier „Gheorghe Petrașcu”;

–          Muzeul de Artă;

–          Casa atelier „Vasile Blendea”;

–          Muzeul regional de istorie (Galeriile Stelea);

–           Muzeul național al Poliției Române.
,,nu fluturele așezat parcă pe o rază de soare-a murit/ci ochiul omului care să-l vadă așa”- Constantin Virgil Bănescu

***

Constantin Virgil Bănescu (26 mai 1982 – 12 august 2009). A publicat volumele de poezie “câinele, femeia şi ocheada” (Editura Timpul, Iaşi, 2000), “floarea cu o singură petală” (Editura Junimea, Iaşi, 2002) şi “acelaşi cer ce nu e” (Editura Vinea, 2006).  A primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti (2001) şi Premiul „Hubert Burda“ pentru tineri poeţi din Europa de Est (Heidelberg, 2003). A fost tradus în germană (Oskar Pastior), spaniolă (Joaquín Garrigós) şi slovenă (Aleˇs Mustar), participând la întâlniri literare în Slovenia, Austria, Italia, Germania şi beneficiind de burse literare în Germania. A publicat poezie în revistele Ziua Literară, Literatorul, Paradigma, Tomis, Poezia, Poesis, Viaţa Românească, Ziarul de Duminică, Tribuna, Manuskripte, Akzente, Schreibheft, Wespennest, Empireuma, Cuadernos del Ateneo şi a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat traduceri din engleză în română (din Jean Harris) în Observator cultural şi Bucureştiul Cultural. A publicat traduceri din română în engleză, realizate împreună cu Jean Harris, pe www.wordswithoutborders.com (din Gabriela Adameşteanu), în Observator cultural (din Stelian Tănase) şi în Plural (din Ştefan Bănulescu), cu traducerea din urmă câştigând, împreună cu Jean Harris, bursa pentru traducere pe 2007-2008 a International Center for Writing & Translation al University of California, Irvine.


Număr de vizualizări :1545


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro