Cabinetul Senatorului USR Iași, Dan Lungu: O nouă donație de peste 500 de cărți și planuri pentru a trece Prutul

iun. 19th, 2018 | By | Category: Postcard

Proiectul „Până hăt de carte!” a ajuns la cea de-a 13-a donație. Sâmbătă, 16 iunie 2018, Senatorul USR Iași Dan Lungu și echipa proiectului au ajuns în comuna Dobrovăț din jud. Iași. Biblioteca din Dobrovăț a primit o donație de 533 de cărți. Comuna Dobrovăț se află la aprox. 30 de km de municipiul Iași și este o localitate cu potențial cultural și turistic promițător. Biblioteca publică din Dobrovăț a fost fondată în 1899 și continuă tradiția bibliotecii sătești din Ruși-Dobrovăț, fondată în 1898, conform informațiilor de pe site-ul bibliotecii.

PÂNĂ HĂT DE CARTE VA AJUNGE ȘI MAI DEPARTE

„Până hăt de carte!” este un proiect cu potențial, tocmai pentru că donația de carte crește de la lună la lună. Ne-am gândit să trecem granița și să mergem și în Republica Moldova – o idee de viitor pe care am pus-o deja pe agenda cabinetului. Ne gândim că și dincolo de Prut există biblioteci rurale pe care le putem bucura și mai mult cu darul nostru”, precizează Dan Lungu, Senatorul USR Iași.

DESPRE PROIECTUL PÂNĂ HĂT DE CARTE

Din martie 2017 și până în prezent, prin inițiativa „Până hăt de carte!”, am reușit să punem pe rafturile a cinci comune ieșene un număr de 4.000 de cărți, care au fost strânse în urma apelului public lansat în luna martie 2017, de către Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu. Acesta, alături de parteneri şi voluntari, a demarat, pe 23 martie 2017, o campanie publică de strângere de carte pentru bibliotecile din mediul rural.

Continuitatea proiectului se datorează donațiilor pe care ieșenii le fac în centrele-partenere de colectare a cărților, deschise în cadrul „Până hăt de carte!”.

Pănă acum, proiectul a donat aproximativ 5.000 de cărți în 13 biblioteci rurale din jud. Iași.

UNDE ȘI CUM POȚI DONA PENTRU „Până hăt de carte!”

Potențialii donatori de carte vor putea aduce cărțile la punctele de colectare amenajate cu sprijinul partenerilor.

Locații partenere:

  • Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;
  • Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;
  • Meru: Bld. Carol I, nr. 3;
  • Teatru Fix: Strada Bucium nr. 34;
  • Acaju: Str. Sf. Sava, nr. 15;
  • Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30;
  • Harmony Café: Str. Păstorului, nr. 6 (lângă Hotel T23, Campus Tudor Vladimirescu).

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus menționate ne pot contacta (0725. 321 313) și o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua.

Pagină de facebook: http://bit.ly/2DCFqgO

Instagram: https://www.instagram.com/panahatde/

Număr de vizualizări :752


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro