Andrei Șerban 75 – microstagiune, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj

iun. 19th, 2018 | By | Category: Eveniment

În perioada 21–23 iunie 2018, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj organizează o microstagiune care va cuprinde trei spectacole montate de Andrei Șerban: ”Unchiul Vania” de A.P. Cehov, ”Strigăte și șoapte” de Ingmar Bergman, ”Hedda Gabler” de H. Ibsen. Regizorul împlinește anul acesta 75 de ani. Personalitate de excepție a teatrului românesc și mondial, Andrei Şerban este în același timp și un prieten apropiat al trupei Teatrului Maghiar. După legendara  ”Trilogie antică” montată în anii ‘90 la Teatrul Național din București, compania a avut fericita ocazie de a lucra la propria trilogie. În deschiderea microstagiunii, joi, 21 iunie 2018, ora 14.00, în foaierul de la etaj, va avea loc o discuție moderată de criticii de teatru Doina Modola și Roxana Croitoru, în prezența actorilor din distribuția celor trei spectacole. Intrarea este liberă.

Unchiul Vania de A.P. Cehov, care a avut premiera în 2007, se apropie de cea de-a 150-a reprezentație cu casa închisă. Spectacolul este programat vineri22 iunieora 19.00, în Sala Mare în format studio.

Strigăte și șoapte de Ingmar Bergman a avut premiera în ianuarie 2010 și are ca punct de plecare filmul omonim al cunoscutului regizor suedez. Spectacolul a fost prezentat în țări precum Serbia, Cehia sau Coreea de Sud și este programat joi, 21 iunieora 20.00, în Sala Studio.

Hedda Gabler de H. Ibsen se află în programul Teatrului Maghiar din anul 2012. Întrebarea pe care spectacolul o pune este: se poate trăi fără idealuri? Reprezentația are loc sâmbătă, 23 iunie, ora 19.00, în Sala Studio.

Număr de vizualizări :913


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro