„TURBOPRO”, școala intensivă de teatru pentru adolescenți

iun. 23rd, 2018 | By | Category: Postcard

În perioada 22-24 iunie 2018, programul masteral de Pedagogie Teatrală de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București organizează „TURBOPRO – școala intensivă de teatru pentru adolescenți”. Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului București, prin ARCUB și implică desfășurarea unor ateliere de jocuri teatrale, scriere dramatică, regie și critică de teatru, precum și prezentarea unor spectacole de teatru destinate liceenilor. Atelierele propuse în cele trei zile ale evenimentului vor dezvolta: spiritul de toleranţă, creativitatea, inventivitatea și spiritul critic al tinerilor din învățământul preuniversitar. În aceeași măsură, participarea la aceste activități permite adolescenților să dobândească noțiuni și abilități elementare în domeniul teatral, ajutându-i să deprindă un vocabular esențial pentru înțelegerea fenomenului artistic. În acest fel, activitățile propuse în cadrul evenimentului au scopul de a antrena aptitudini specifice lucrului în universul scenic și de a forma publicul tânăr pentru viitorul teatrului de mâine. Spectacolele prezentate în cadrul evenimentului sunt create de masteranzii Pedagogie Teatrală UNATC și constituie un exemplu de bună practică în realizarea de spectacole ce se adresează publicului tânăr.

„Arta teatrului aplicată în educație este un fapt benefic pentru întreaga societate, pentru îmbunătățirea procesului de formare a tinerelor generații, în care dezvoltarea creativității, a spiritului critic și participarea activă trebuie să ocupe un loc de frunte. Prin mijloacele și metodele teatrului, tinerii se autocunosc și cunosc lumea înconjurătoare cu ajutorul jocului, cel ce sparge granițele dintre oameni, dezvoltă aptitudini și creează competențe socio-emoționale. Este foarte important să subliniem că mare parte dintre proiectele destinate copiilor și adolescenților, pe care le desfășurăm în cadrul UNATC se datorează sprijinului acordat de Primăria Municipiului București, prin ArCuB, ceea ce duce la un plus de calitate și vizibilitate a activității didactice și de cercetare desfășurată în universitatea noastră”, Conf. univ. dr. Nicolae Mandea, Rector UNATC.

Adolescenții și profesorii interesați de folosirea metodelor specifice teatrului în învățământul preuniversitar sunt așteptați la atelierele organizate în cadrul evenimentului „TURBOPRO”, organizat de Masterul de Pedagogie Teatrală UNATC, în zilele de 22-24 iunie 2018, între orele 10:00-13:00 și 15:00-20:00, la Sala Atelier din incinta UNATC. Pentru mai multe detalii privind programul, puteți consulta www.unatc.ro. Înscrierile se pot face la următorul formular, în limita locurilor disponibile: https://goo.gl/forms/c8l7TWSlV7dDNcc43.

***

Masteratul de Pedagogie Teatrală formează specialiști în domeniul artelor spectacolului, capabili să transfere în procesul educațional practici și proceduri specifice actului artistic. Conceptul central este artistul-pedagog, un artist pregătit să susțină ateliere de formare și să realizeze spectacole pedagogice cu rol formativ, destinate în special tinerilor (pre-adolescenți și adolescenți). Puteți accesa linkul programului de Master: http://unatc.ro/teatru/arta-teatru.php#

Adresa U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”: Strada Matei Voievod, nr. 75-77, sector 2, Bucureşti.

TURBOPRO

Școala intensivă de teatru pentru adolescenți

Eveniment implementat de Master Pedagogie Teatrală

Vineri, 22.06.2018

10:00-13:00 – ateliere de jocuri teatrale „Creativitatea ca bază de evoluție și integrare a tânărului în societate” (conf. univ. dr. Bogdana Darie, drd. Romina Sehlanec, drd. Andreea Jicman, Master I Pedagogie Teatrală Victor Bădoi)

15:00-17:00 – ateliere de jocuri „Dezvoltarea abilităților de comunicare și gestionare a conflictelor prin jocuri teatrale” (conf. univ. dr. Liviu Lucaci)

Sâmbătă, 23.06.2018

10:00-13:00 – ateliere de scriere creativă „Dezvoltarea creativității de grup prin dramaturgie colaborativă” (drd. Bianca Trifan)

15:00-17:00 – ateliere de dramaturgie „Rescriere sau adaptare pentru tineri a textelor clasice” (drd. Bianca Trifan)

18:00-20:00 – spectacol de teatru prezentat de Master Pedagogie Teatrală UNATC

Duminică, 24.06.2018

10:00-13:00 – ateliere de regie și teorie a teatrului „De la text la acțiune” (conf. univ. dr. Nicolae Mandea)

15:00-17:00 – ateliere de critică a spectacolului „Evaluare, înțelegere, sens” (conf. univ. dr. Carmen Stanciu)

18:00-18:30 –  spectacol teatru prezentat de Master Pedagogie Teatrală UNATC

18:40-19:00 – prezentare carte UNATC Press

19:00-20:00 – încheiere proiect

Număr de vizualizări :796


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro