Leila SAADÉ conferențiază la București

mai 14th, 2018 | By | Category: Postcard

Agenția universitară a Francofoniei (AUF) în Europa centrală și de est organizează Conferința « Diferiți împreună. Egalitatea de gen, realitate sau ambiție? » susținută de doamna Leila SAADÉ, Președinte al Rețelei Francofone a Femeilor-lider din Învățământul superior și Cercetare (RESUFF). Conferința va avea loc marți, 15 mai 2018, la ora 16.30, la Academia de Studii Economice din București – ASE, Aula Magna (Piata Romana nr. 6).

Realizarea egalității de gen este o condiție indispensabilă pentru dezvoltarea durabilă. Dacă o astfel de provocare necesită participarea întregii societăți, guvernele trebuie să creeze, în primul rând, stimulentele necesare pentru punerea în aplicare eficientă și monitorizarea strategiilor de abordare a inegalităților dintre femei și bărbați.

Doamna Leila Saadé este președinte al Școlii doctorale de drept din Orientul Mijlociu, membru al Consiliului științific al AUF și profesor de drept la Universitatea din Liban. Ca o recunoaștere a contribuțiilor sale în domeniul justiției, al egalității de gen și al drepturilor omului, doamna Leila Saadé a fost aleasă în noiembrie 2015 la conducerea Rețelei Francofone a Femeilor-lider din Învățământul superior și Cercetare (RESUFF).

Viața are culoare doar dacă se combină cu pasiune. Pot spune că viața mea a fost construită în jurul a două mari pasiuni: tinerețea, purtătoarea torței viitorului, și femeile, purtătoare ale flacării vieții în toate dimensiunile ei „, ne-a mărturisit emoționată doamna Leila Saadé.

Creată la inițiativa Agenției universitare a Francofoniei (AUF) în 2014, RESUFF are drept misiune promovarea accesului femeilor la funcțiile de conducere din instituțiile de învățământ superior și de cercetare. Aceasta reunește femei-lider – președinți, vicepreședinți și vice-cancelari – din instituțiile membre ale AUF din regiuni precum Africa Subsahariană, Maghreb, Orientul Mijlociu, Europa centrală și de est, Europa de vest, Asia-Pacific și America.

Despre AUF

Agenția universitară a Francofoniei (AUF) este o asociație internațională creată cu peste 50 de ani în urmă. Aceasta reunește 845 de instituții de învățământ superior și de cercetare provenind din 111 țări de pe cinci continente. AUF este, de asemenea, operatorul pentru învățământul superior și cercetare al Summit-ului Francofoniei. Misiunea sa este de a promova o francofonie universitară solidară, angajată în dezvoltarea economică, socială și culturală a societăților.

AUF promovează solidaritatea activă între instituțiile membre și le acordă sprijinul său pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă: calitatea formării, a cercetării și a guvernării academice; inserția profesională și angajabilitatea absolvenților de învățământ superior; implicarea în dezvoltarea societăților. AUF acționează în 10 regiuni ale lumii, inclusiv în Europa centrală și de est.

Pentru mai multe informații: www.auf.org

Număr de vizualizări :785


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro