Idei desenate în Agora – Dan Perjovschi în dialog cu Sorin Antohi

mai 26th, 2018 | By | Category: Postcard

Marți, 29 mai 2018, ora 18.00, la Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Municipiului București invită publicul interesat să participe la conferința „Idei desenate în Agora” – dialog public cu Dan Perjovschi și Sorin Antohi. Conferința va fi urmată de vernisajul expoziției „Teoria României” în imagini, la ora 19.30.

Dan Perjovschi este desenator, ilustrator, scriitor, jurnalist. Sorin Antohi este istoric al ideilor, eseist, traducător. Un artist în dialog cu un gânditor.

Dan Perjovschi desenează direct pe arhitectura muzeelor și instituțiilor de artă. ”Eu desenez România săptămânal din 1990. Fără oprire. Singura diferență este că astăzi desenez România și Lumea toată. La Casa Filipescu – Cesianu va fi arătată o viziune de când am tradus în desen conferințele lui Alexandru Zub, Keith Hitchins, Catherine Durandin, Șerban Papacostea, Sorin Antohi, Leon Volovici, Marta Petreu și mulți alții” – Dan Perjovschi.

Idei în Agora / Ideas in the Agora – Program dedicat analizei spiritului public, realizat de Muzeul Municipiului București în parteneriat cu Asociația Orbis Tertius / A Treia Lume, care asigură conținutul.

Întâlnirile au formate diferite (conferințe, colocvii, seminarii, dezbateri publice etc.), propunând un dialog între curente, mișcări, personalități, viziuni despre lume, teorii, ideologii aflate în consens, rezonanță, tensiune ori conflict. Discuțiile sunt accesibile și prin live streaming, fiind apoi arhivate și folosite ca punct de plecare pentru publicații virtuale și tipărite.

Intelectualii publici și universitarii, politicienii și oamenii de afaceri, studenții, întregul public educat încearcă astfel să înțeleagă împreună lumea în care trăiesc. În singurul mod posibil: prin dezbaterea critică a ideilor.

Intrarea este 10 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor de la Casa Filipescu-Cesianu, în termen de 30 zile.

Expoziția va putea fi vizitată la Casa Filipescu-Cesianu în perioada 29 mai – 3 iunie 2018.

Număr de vizualizări :1089


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro