spot_img

GALA PREMIILOR UNITER 2018, LIVE de pe covorul roșu din Cetatea Alba Carolina

La 100 de ani de la Marea Unire, Cetatea Alba Carolina găzduieşte luni, 7 mai 2018, evenimentul sărbătoririi teatrului românesc: Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a 26-a ediție. Motto-ul ediției este „Gala UNITER unește Teatrul!”. Într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Episcopiei Ortodoxe şi Biserica Romano-Catolică, special construit pentru acest eveniment, echipele tehnice au ridicat un teatru pentru o zi! Pentru ca patrimoniul-simbol al Cetăţii Alba Carolina să fie şi „decorul” special al acestei ediții a Galei Premiilor UNITER.

”Pentru ca publicul să se bucure din plin de acest moment special, vom transmite live pe www.tvr.ro și pe www.uniter.ro sosirea pe covorul roșu a unora dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului, începând cu ora 19.30. De la ora 20.00, publicul din Alba Iulia va putea urmări ceremonia acordării Premiilor UNITER în direct, pe un ecran amplasat în zona statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul, situată în fața Palatului Princiar din Cetatea Alba Carolina.

La Alba Iulia sunt așteptați 300 de artişti, apropiaţi ai fenomenului teatral şi ai Galei UNITER. Puteți vedea toate nominalizările și premiile care vor fi acordate, aici:

https://www.uniter.ro/premiile-senatului-si-nominalizarile-pentru-premiile-galei-uniter-2018/

Juriul final format din Dragoş Buhagiar, Marina Constantinescu, Marcel Iureş, Ana Ularu și Alexa Visarion va decide cele 11 premii. La Gală va fi prezent și juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Alina Epîngeac și Ludmila Patlanjoglu.

Vom fi împreună în momentele anunţării câştigătorilor, când publicul, oriunde ar fi el, poate urmări în transmisiune directă spectacolul Galei pe TVR1 și Radio România Cultural, livestreaming pe www.tvr.ro și www.uniter.ro și preluat de pagina de Facebook a UNITER.

Vă reamintim că puteți fi parte din gală, puteți fi alături de artiștii nominalizați prin participarea la VOTUL PUBLICULUI până seara zilei de 7 mai, la ora 20.00.

https://www.uniter.ro/votul-publicului-gala-uniter-2018/.

Ne bucurăm că Festivalul Internațional de Teatru „Povești” organizat de Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia (7-13 mai) va primi în cadrul Galei un premiu special. Anul acesta, în mod excepțional, programul celei de-a 13-a ediţii aduce în fața publicului din Alba Iulia trei spectacole nominalizate la Gala Premiilor UNITER:

„Regele moare” de Eugène Ionesco, regia Andrei și Andreea Grosu, producţie a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, cu două nominalizări: Cea mai bună actriţă în rol principal – Mariana Mihuţ şi Cel mai bun actor în rol principal – Victor Rebengiuc.

„Don Juan”, adaptare după Molière, regia Andrei şi Andreea Grosu, producție a Teatrului de Comedie București, cu nominalizare la categoria Cel mai bun actor în rol secundar – Liviu Pintileasa.

„Şi negru şi alb şi gri”, autor și regie Mimi Brănescu, producție a Teatrului Metropolis Bucureşti, cu nominalizare la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar – Natalia Călin.

PARTENERII GALEI PREMIILOR UNITER 2018

Producător:

UNITER

Co-organizatori:

Consiliul Judeţean Alba

Primăria municipiului Alba Iulia

Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia

Proiect cultural finanţat de:

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale

Co-producător:

Televiziunea Română

Sponsor principal:

Raiffeisen Bank

Eveniment susţinut de:

Farmexim

Partener strategic:

Banca Transilvania

Partener principal:

MOL România

Partener special:

UniCredit Bank

Sponsori:

BORSEC

FIVE`S

NESCAFE DOLCE GUSTO

Maşinile oficiale ale Galei Premiilor UNITER:

CASA AUTO SEBEŞ

CASA AUTO VÂLCEA

Partener de tradiţie:

Societatea Română de Radiodifuziune

Parteneri:

Fundaţia ANONIMUL

Consiliul Britanic

Centrul Român ITI

Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti” Alba Iulia

Partener media:

Ziarul Metropolis

Partener de monitorizare:

MediaTRUST ” –  UNITER

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508