Gala ”Primul meu film documentar”- ediția a 15-a, la Timișoara

mai 18th, 2018 | By | Category: Postcard

Luni, 21 mai 2018, ora 19:00, la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Merlin” din Timișoara, va avea loc Gala ”Primul meu film documentar”, ediția a 15-a.  Participanții la ediția cu numărul XV a proiectului educațional „Primul meu film documentar”, desfășurată în Timișoara, se îmbracă în haine de gală și urcă pe scenă pentru a-și prezenta creațiile cinematografice. Vedetele Galei sunt 20 de elevi de liceu din Timișoara care în primăvara aceasta au participat la atelierul practic „Primul meu film documentar”. Curajoși, determinați și foarte creativi, aceștia au deprins tainele filmului documentar și apoi au lucrat în echipă pentru realizarea propriilor filme documentare despre Timișoara. Prin atelierele de film documentar destinate liceenilor, tinerii participanţi îşi dezvoltă un set complex de competenţe ce ţin de analiza şi înţelegerea universului din imediata apropiere, precum şi de reprezentarea vizuală a unui subiect din această sferă.

Din programul evenimentului vor face parte:

– Premiera națională a filmelor documentare realizate de participanții la atelier;

– Discuții cu publicul pe marginea filmelor documentare realizate de participanții la atelier;

– Festivitatea de premiere a participanților la atelier.

Accesul la eveniment este GRATUIT

www.atelieredefilmdocumentar.ro

www.facebook.com/AsociatiaVira

Proiectul „Primul meu film documentar. Atelier practic pentru liceeni”, ediția a XV-a „Antreprenoriat și Societate” este implementat de Asociația VIRA cu ajutorul unui grant primit din partea Raiffesen Comunități.

Toate filmele sunt înscrise într-un circuit de proiecţii publice, deopotrivă în cinematografe, şcoli, spaţii comunitare şi culturale.

Număr de vizualizări :871


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro