Expoziţia ”Bucureşti-Leipzig-Lipscani – o poveste europeană”

mai 15th, 2018 | By | Category: Postcard

Joi, 17 mai 2018, la ora 10:00, la sediul CCIB din strada Ion Ghica nr. 4, Sector 3, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) și  Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită  la vernisajul expoziţiei ”Bucureşti-Leipzig-Lipscani – o poveste europeană”. Expoziţia va fi inaugurată de preşedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucureşti, prof. univ. dr. Sorin Dimitriu, şi de managerul Muzeului Municipiului Bucureşti, dr. Adrian Majuru. Expoziţia găzduită de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti conţine un număr de 43 de panouri fotografice ce readuc în prim plan viaţa economică dinamică a Bucureştiului de altă dată, animată de negustorii lipscani. Activitatea lor avea să contribuie la primele etape ale dezvoltării păturii de comercianţi bogaţi care vor pune, apoi şi bazele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti. Evenimentul subliniază recuperarea istoriei legăturilor comerciale între Bucureşti şi Leipzig, precum şi sincronizarea etapelor formării economiei româneşti moderne cu marile tendinţe şi practicile europene.

Expoziţia găzduită în sediul istoric al CCIB, în care a funcţionat încă de la înfiinţare şi Bursa de Valori, se înscrie în cadrul manifestărilor organizate de Camera bucureşteană pentru a marca 150 de ani de activitate neîntreruptă.

Proiectul expoziţional realizat de Muzeul Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, este adus în premieră în România, după ce a fost prezentat pentru prima oară publicului la începutul acestui an la Leipzig, în Germania.

Număr de vizualizări :676


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro