Concursul Internațional de chitară „Talente în afirmare”

mai 2nd, 2018 | By | Category: Postcard

Vineri și sâmbătă, 8-9 iunie 2018, în Bucureşti, se va desfăşura cea de a șasea ediţie a concursului de chitară clasică „Talente în afirmare” care, începând din acest an, se va organiza la nivel internațional. Concursul aduce pe scenă tineri chitariști, copii și adolescenți talentați care iubesc muzica în general și chitara clasică în mod special şi care se pregătesc atât în cadrul școlilor și liceelor de muzică cu profil vocațional, cât și în sistem independent. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Manifestarea găzduiește două secţiuni distincte: secţiunea „Performanţă” destinată artiştilor cu vârste între 8 şi 19 ani care interpretează repertorii de factură clasică și secţiunea „Hobby” adresată începătorilor în studiul chitarei şi amatorilor, care pot prezenta piese aparţinând oricărui gen muzical, cu condiţia interpretării lor cu ajutorul chitarei clasice. Această secţiune foarte largă, permite manifestarea tuturor celor care iubesc chitara, fiind deschisă atât preşcolarilor, elevilor cât şi adulţilor, indiferent de vârstă.

Evenimentul este organizat de Asociația „Deschideri spre viitor” la sediul Școlii Gimnaziale de Arte nr.5 din București.

Laureații vor primi premii deosebite constând în: produse IT și electronice, chitare clasice, accesorii pentru chitară, burse de studiu precum și o chitară special confecționată de către lutierul Samuel de Souza pentru această ediție a concursului.

Pentru spectatorii interesați, intrarea este liberă la toate activitățile din program, respectiv:

-vineri, 8 iunie, începând cu ora 12.00 – Concursul de interpretare instrumentală, Secţiunea „Hobby”;

-sâmbătă, 9 iunie, începând cu ora 9.00 -Concursul de interpretare instrumentală, Secţiunea „Performanţă;

Duminică, 10 iunie, ora 17.00, concurenții și toți iubitorii chitarei sunt invitați la Spectacolul muzical „Prieteni prin muzică” organizat la sediul Şcolii Gimnaziale de Arte nr. 5 din Bucureşti, str. Gh. Petraşcu nr. 55, sector 3. Programul va cuprinde un recital de chitară clasică susținut de Duo Kitharsis – format din tinerii și talentații artiști Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, festivitatea de premiere și gala laureaților care va include momente artistice oferite de premianți.

Pentru informații suplimentare cu privire la desfășurarea evenimentului vă invităm să accesați website-ul oficial al concursului: www.talenteinafirmare.ro .

Număr de vizualizări :1030


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro