AFCN dă startul unei noi sesiuni de finanțare

mai 2nd, 2018 | By | Category: Postcard

Miercuri, 2 mai 208, Administrația Fondului Cultural Național lansează apelul de proiecte editoriale și o nouă invitație adresată experților evaluatori pentru depunerea candidaturilor, ce pot fi înscrise online până pe 31 mai. Bugetul sesiunii III / 2018, alocat prin subvenție de la Ministerul Culturii, este de 828.000 lei.

Este cel mai mic buget alocat până acum pentru susținerea proiectelor editoriale, fapt care ne-a pus într-o situație dificilă în definirea secțiunilor de finanțare și a priorităților. Am fost nevoiți să restrângem secțiunile de finanțare la trei, respectiv: carte, reviste și publicații culturale și ediții de poezie, și să operăm reduceri în plafoanele de finanțare față de anul precedent”, a declarat Grigore Arsene, membru în consiliul AFCN și președintele Asociației Editorilor din România.

Luând în considerație diminuarea bugetului, Consilul AFCN a hotărât ca în cadrul secțiunii REVISTE ȘI PUBLICAŢII CULTURALE nu sunt eligibile revistele publicate de uniunile de creație membre ANUC finanțate în baza legii nr. 136 din 8 iunie 2015 pentru finanţarea revistelor de cultură reprezentative din România.

Totodată Consiliul a definit priorități specifice disjunctive pentru fiecare secțiune de finanțare, fiind suficientă adresarea unei singure priorități pentru a putea obține punctajul maxim. Tirajul minim obligatoriu constituie un criteriu de eligibilitate a cărui nerespectare determină eliminarea administrativă. Titlurile editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanțare.

Apelul de proiecte ce conține bugetul detaliat, plafoanele de finanțare pe secțiuni, prioritățile specifice, condițiile de participare și calendarul de derulare pot fi consultate la https://www.afcn.ro/media/anunt%20AFCN%20lansare%20sesiune%20proiecte%20editoriale%202018.pdf

Începând cu 2 mai se deschide și aplicația de depunere a candidaturilor pentru comisiile de evaluare: www.afcn.ro/media/invitatie%20evaluatori%20sesiune%20III%20-%202018.pdf

Toate informațiile și documentele necesare înscrierii proiectelor editoriale sunt disponibile online la www.afcn.ro/finantari-proiecte-editoriale.html. Pentru mai multe detalii despre sesiunea de finanţare ne puteți contacta telefonic sau prin e-mail la adresa contact@afcn.ro .

Număr de vizualizări :674


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro