„Ubucurești” la festCO 2018: workshop-uri de teatru și comunicare vizuală

mai 11th, 2018 | By | Category: Postcard

În cadrul ediției 2018, festCO vă invită la un experiment inedit: „Ubucurești: UnPolishedComTexts + PataPhysicalTheaTricks” – o serie de workshop-uri de teatru dedicate esteticii comicului în teatrul polonez și în școala poloneză a creației de afișe. Proiectul face parte din seria de evenimente „Focus Polonia”.Aceste experimente patafizice (pentru a folosi terminologia lui Alfred Jarry, celebrul autor al lui Ubu Roi) vor include relectura unei selecții de texte semnate, printre alții, de Stanisław Witkiewicz, Slawomir Mrozek, Tadeusz Kantor, Alfred Jarry, Miron Bialoszewski, Wislawa Szymborska, precum și investigația unor tehnici de comunicare vizuală: desenul, colajul, crearea de afișe și instalarea unei expoziții într-un spațiu dat. AgențiadeCarte.ro vă prezintă etapele workshop-urilor.

”Etapa I

Trupele alese ale… Patafizicienilor – programul de instruire:

Selectarea participanților din rândul studenților si absolventilor de Teatru, Artă, Literatură, „Arhitectură PostStructurală”, „Fizică ExperiMentală”, „Telepatie NeoFractală”, „Medicină PostComputer”, „Filosofie PreDeConstructivistă” etc.

Cum să vă înscrieți:

Trimiteți o scrisoare de intenție în format electronic, în limba engleză, care să cuprindă cele mai importante 51 de cuvinte, nume, locuri, fenomene pe care le considerați relevante pentru acest proiect, la adresa de mail claudiu_sl@comedie.ro

Nu este necesară o experiență (patafizică) anterioară.

Etapa 2

Workshopuri publice:

Workshopuri restrânse vor fi deschise publicului de toate vârstele și vor fi conduse cu tact de patafizicieni experimentați din Trupele Alese ale Patafizicienilor, în diverse spații ale festCo: galerii de artă, teatre, ateliere sau în aer liber.

Despre instructorii patafizicieni ai workshop-urilor:

Voychek este un non-artist interesat de practica anti-spectacolului din perspectiva orașului contemporan. A fost implicat în colective artistice precum „Spanish Kitchen Studios” din Los Angeles, „Spațiul activ” din Wrocław și „Curie City” din Varșovia.

Dorota a contribuit la acțiuni performative în „Curie City”, însă și-a dezvoltat, separat, propria viață (artistică), prin colaborări cu trupe precum Gardzienice și Chorea Theatres, iar recent, viața de apoi, prin ședințe spiritiste în care a fost invocat Kazimir Malevich.

Robert dansează în spații publice neconvenționale, dar și în spectacole ale teatrelor de stat. Încă învață să cânte precum Marlene Dietrich.

Marlene Dietrich nu face parte din colectivul Ubucurești.

Nu suntem însă siguri în cel privește pe Kazimir Malevich.

Workshop-ul va fi susținut în limba engleză. ”, anunță Teatrul de Comedie din București.

Număr de vizualizări :801


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro