”Cu dragoste, pentru mame!”, la Iași

mai 25th, 2018 | By | Category: Postcard

Luni, 28 mai 2018, la Iași, va avea loc cea de-a doua ediție a proiectului ”Cu dragoste, pentru mame!, eveniment dedicat mamelor cu familii numeroase din județul Iași, înscrise în cadrul Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sf. Stelian, susținut de Pro Vita Iași.

Ediția din acest an va continua tradiția de a organiza pentru 15 mame din familii numeroase o zi festivă cu scopul de a le mulțumi, într-o manieră personală și plină de dragoste, pentru efortul depus în creșterea și educarea propriilor copii și pentru contribuția pe care o aduc în societate. Întregul program al zilei se va desfășura pe baza unui schimb de experiență cu alte mame din orașul Iași, enoriașe ale parohiilor Sf. Haralambie și Nașterea Maicii DomnuluiTalpalari.

„Este un proiect de suflet pentru noi, de aceea ne-am și decis să continuăm organizarea unor astfel de activități. Experiența de anul trecut ne-a arătat faptul că este extrem de important să arătăm recunoștință pentru aceste mame, care depun un efort considerabil în buna creștere a copiilor, contribuind astfel la o societate mai bună pentru noi toți. Nu este ușor să te îngrijești de 7, 8, 10 copii, să îi pregătețti pe toți pentru școală, să le faci micul dejun, prânzul, cina, să ții echilibrul între afectivitate și autoritate, între grijile și bucuriile vieții. Credem că este de datoria Bisericii să mulțumească acestor mame, să le încurajeze și să evidențieze faptul că jertfa lor pe altarul familiei nu este un lucru banal, ci, de fapt, eset cea mai importantă și valoroasă faptă pe care o pot face” – Sorina Hîngănescu, coordonator al Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sf. Stelian, din cadrul Departamentului Pro Vita.

.           Evenimentul va debuta cu participarea mamelor la slujba Sfintei Liturghii la Biserica Sf. Haralambie din Iași, va continua cu vizitarea punctelor de atracție turistică din oraș și se va finaliza cu o sesiune de discuții.

Evenimentul este organizat cu sprijinul studenților de la specializarea Comunicare și Relații Publice, din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social – Politice a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, care desfășoară practica de specialitate la Departamentul Pro Vita.

Pro Vita Iași este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor și funcționează din anul 2011 având ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutoarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copii.

Mai multe informații puteți găsi pe www.provitaiasi.ro .

Număr de vizualizări :699


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro