Tururi ghidate în București, cu tema „Arhitectura neoromânească în slujba Marii Uniri”

apr. 24th, 2018 | By | Category: Postcard

Asociația Istoria Artei anunță organizarea de tururi ghidate gratuite cu tema „Arhitectura neoromânească în slujba Marii Uniri” în perioada aprilie-august 2018. Proiectul cultural a primit susținere în sesiunea de finanțare I/2018 a Administrației Fondului Cultural Național astfel încât se vor putea dezvolta și desfășura mai multe activități în cursul anului 2018, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.


Proiectul și-a propus să scoată la lumină și să prezinte publicului principalele construcții realizate de arhitecții Cristofi Cerchez, Paul Smărăndescu, Petre Antonescu, Gheorghe Simotta, Victor Ștephănescu, Statie Ciortan. Alegerea acestor nume a fost determinată de impactul pe care l-au avut în arhitectura naţională printr-o carieră lungă şi fructuoasă, prin promovarea unor programe de arhitectură noi (primării, prefecturi, şcoli şi licee, administraţii financiare, spitale, monumente comemorative) în plus faţă de exemplele rezidenţiale din marile centre urbane ale României Mari.

Calendarul tururilor ghidate este următorul:

29 aprilie, ora 16:00 Tur ghidat Cristofi Cerchez

6 mai, ora 16:00 Tur ghidat Paul Smărăndescu
ora 18:00 vizita casei Ionescu-Cămărășescu din str. Romulus nr. 77

27 mai, ora 18:00 Tur ghidat Petre Antonescu

24 iunie, ora 18:00 Tur ghidat Statie Ciortan

29 iulie, ora 18:00 Tur ghidat Gheorghe Simotta

26 august, ora 18:00 Tur ghidat Victor Stephănescu

Înscrieri și detalii: tururighidate@gmail. com și http:// arhitecturaneoromaneasca. blogspot.ro

Grupuri maxime: 35 participanți/tur

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Număr de vizualizări :930


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro