Recital de pian – Mădălina Pașol

apr. 10th, 2018 | By | Category: Eveniment

Marți, 17 aprilie 2018, ora 19:00, pianista de renume international Mădălina Pașol va susține un nou recital în Sala mare a Ateneului Român. Programul va cuprinde lucrări semnate Ludwig van Beethoven și Franz Liszt. Seara va fi completată cu lansarea unui disc „Liszt-Schumann”, un omagiu adus celor doi compozitori (cuprinde Kreisleriana op. 16 de Schumann și Sonata în Si minor de Liszt).

După absolvireaL Liceului “George Enescu”, începând cu anul 1994, Mădălina Pașol își continuă studiile la Universitatea de Arte din Berlin, Germania, la clasa prof. Georg Sava și apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Activitatea artistică a pianistei a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naționale și internaționale: bursa NaFög a Senatului Cultural German, bursa Fundației Paul Hindemith, bursa Universității de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universității de Muzică din București. A fost una dintre finalistele Concursului Internațional pentru pian Bussoni din Italia, a Concursului Internațional ARD de la Munchen și a primit Premiul III la Concursul Artur Schnabel.

În anul 2016, Mădălina Pașol a colaborat cu Banca Națională a României, Bucharest Music Film Festival – ARCUB, unde a interpretat Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Ceaikovski și a debutat ca pianist de jazz în cadrul Jazz Festival Ferentari – Ediția I. De asemenea, cu ocazia centenarului nașterii lui Dinu Lipatti, pianista a oferit un concert-omagiu dedicat marelui muzician, la Institutul Cultural Român din Istanbul.

Recital de pian

Marti, 17 Aprilie 2018, 19:00 – 21:00

Sala mare

Mădălina Paşol

Program:

Ludwig van Beethoven

Sonata nr. 21, în do major, op. 53, „Waldstein”

Sonata nr. 14, în do diez minor, op. 27 nr. 2, „Sonata quasi una fantasia”

Franz Liszt

Sonata în si minor

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program:Marti – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Număr de vizualizări :775


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro