Recital de pian Eduard Kunz, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică “J.S.Bach”- ediţia a VIII-a

apr. 20th, 2018 | By | Category: Eveniment

Marți, 24 aprilie, ora 18.00, la Sala cu Orgă, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Sala cu Orgă şi Fundaţia Culturală „J.S.Bach” organizează un recital extraordinar al pianistului de renume mondial Eduard Kunz, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „J.S.Bach”. Festivalul Internaţional de Muzică „J.S. Bach”, este un eveniment organizat de Sala cu Orgă şi Fundaţia Culturală „J.S.Bach” ce va avea loc în perioada 24 – 30 aprilie 2018. Ajuns la cea de-a opta ediţie ediţie, festivalul a avut de-a lungul timpului invitaţi valoroşi din Germania, Italia, Polonia, Ungaria, Franţa, Spania, Olanda, Elveţia, Rusia şi Ucraina.

Agenda celei de-a VIII-a ediții a Festivalului include patru concerte cu invitați speciali din România, Rusia, Germania, Polonia, Ucraina și Republica Moldova.

Deschiderea Festivalului va avea loc pe 24 aprilie, 18:00, cu un recital susținut de pianistul de renume mondial Eduard Kunz, care va prezenta un program din  creația lui J.S. Bach, Serghei Rahmaninov și Franz Liszt. Multiplu laureat al concursurilor internaţionale, Eduard Kunz are în palmares nu mai puţin de 15 premii (Locul I), primite în cadrul competiţiilor de profil din lume, fiind nominalzat de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în topul celor mai buni 10 pianişti de mâine. Din 2011, pianistul deține titlul onorific „Global Yamaha Artist”, conferit de celebra companie japoneză.
Festivalul va continua pe 26 aprilie, 18:00, cu programul „BACH BEYOND” („Dincolo de Bach”), oferit de SIGNUM saxophone quartet din Germania. Concertul se înscrie în tradiția festivalului de a prezenta muzica lui Bach fie prin prisma altor genuri, precum jazz-ul, rock-ul etc., fie prin intermediul aranjamentelor pentru unele instrumente care nu existau pe vremea marelui compozitor. În cazul formației SIGNUM este vorba de saxofon. Cei patru muzicienii vor purta publicul într-o călătorie prin muzica lui Bach, dar și a autorilor  contemporani care s-au inspirat din creația lui, în program fiind incluse și aranjamente pentru cvartet de saxofoniști de Steve Reich, David Maslanka și Marcelo Zavros.
Pe 28 aprilie, 18:00, va avea loc un recital de orgă, susținut de Jan Bokszczanin, reputat organist,  profesor la Universitatea de Muzică „Frederic Chopin” din Polonia. În concert vor mai participa violoncelistul Cristian Florea (România/Germania) și flautistul Ion Negură jr., care vor cânta în duet cu distinsul organist. În program: creații de J.S. Bach, Francois Couperin, Eduard Khagagortian, Heitor Villa-Lobos, Flor Peeters și Felix Mendelssohn Bartholdy.

Festivalul se va încheia în data de 30 aprilie, 18:00, cu un concert vocal-simfonic, prezentat de Orchestra Națională de Cameră, Corul  Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, având ca soliști vocali  –  artiștii Operei Naționale Ana Cernicova (soprană), Ghiulnara Raileanu (soprană), Lilia Istratii (mezzo-soprană), Victor Novițchi (tenor),  Alexei Digore (bariton). În calitate de invitați – un grup de suflători din Ucraina. Dirijor – maestrul Cristian Florea. Programul este alcătuit din trei lucrări – Suita orchestrală nr.3, BWV 1068,  Cantata „Ich habe genung” pentru bariton și orchestră, BWV 82  și monumentalul „Magnificat” pentru soliști, cor și orchestră, BWV 243 de J.S. Bach.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chişinău, Radio Datina.

Număr de vizualizări :576


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro