Mini-turneu al Teatrului Pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” din Iaşi

apr. 19th, 2018 | By | Category: Eveniment

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău organizează un mini-turneu al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi în Republica Moldova, cu spectacolul ”Povestea unui om leneş” în regia lui Constantin Brehnescu, în perioada 1-3 mai 2018. Reprezentaţiile vor avea loc în localităţile din nord-vestul Republicii Moldova, Sângerei, Coşcodeni şi Ungheni.

  • 1 mai, ora 15.00 – Casa de cultură din Sângerei
  • 2 mai, ora 15.00 – Casa de cultură din Coşcodeni
  • 3 mai, ora 15.00 – Casa de cultură din Ungheni

POVESTEA UNUI OM LENEȘ

Regia şi scenariul: Constantin Brehnescu
Scenografia: Viorica Perju
Muzica: Radu Ştefan

Scenariul realizat de Constantin Brehnescu pornește de la întîmplările pline de umor și morală cu omul care este într-atît de comod încât nici măcar posmagii nu și-i înmoaie. Dramatizarea include însă și alte fragmente din povestirile cu tâlc ale lui Ion Creangă, ideea mizanscenei fiind de a educa prin sublinierea ironică a defectelor umane. Versiunea scenică este una cu iz popular, în stilul inconfundabil al literaturii lui Ion Creangă.

Echipa de realizatori pentru Povestea unui om leneș este alcătuită din Constantin Brehnescu (regia), Viorica Perju (scenografia), Radu Ștefan (muzica) și actorii: Doina Iarcuczewicz, Iulia Deloiu Trif, Raluca Pintilie, Ionela Arvinte, Carmen Mihalache, Toma Hogea, Raluca Mihalache, Viorel Vârlan, Adrian Diaconu, Cătălin Cucu, Cristian Gheorghiu şi Paul Sobolevschi.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chişinău şi Radio Datina

Număr de vizualizări :724


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro