Lansarea proiectului și revistei pentru copii ”Regatul Cuvintelor”, cu scriitorul Petre Crăciun

apr. 11th, 2018 | By | Category: Postcard

Luni, 16 aprilie 2018, ora 18.00, la Biblioteca Națională a României din București, B-dul Unirii nr. 22 (parter), va avea loc lansarea proiectului ”Lecturile Regatul Cuvintelor” și a revistei pentru copii cu același nume. Proiectul, care va avea durata de 12 luni, își propune dezvoltarea abilităților de lectură în rândul  copiilor de 7-14 ani, prin încurajarea şi stimularea interesului elevilor pentru lectură în vederea cultivării lecturii de plăcere – formarea unor competenƫe prin care copilul să distingă singur ce şi când să citească; lecturile din opera unor autori diferiți, redescoperirea plăcerii cititului în familie, prin implicarea părinților în activitățile proiectului, detectarea și încurajarea aptitudinilor de creaţie literară ale elevilor talentaţi în vederea participării la concursurile de creație literară destinate elevilor, întâlniri cu personalităţi ale culturii şi literaturii române contemporane – întâlnirile cu scriitori contemporani, dar și ilustratori, bibliotecari, tipografi, editori, storytelleri etc. Moderatorul activităților este scriitorul Petre Crăciun, laureat al Premiului Uniunii Scriitorilor la secțiunea literatură pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor, Filiala Literatură copii, autor a 20 de cărți pentru copii, directorul revistei ”Regatul Cuvintelor”.

Prima activitate a proiectului – luni, 16 apilie – va oferi posibilitatea publicului de a se întâlni cu scriitorul Petre Crăciun și cu invitații săi, prezenți în sumarul primului număr al revistei ”Regatul Cuvintelor”: Mihai Șora, Alex Ștefănescu, Ana Blandiana, Alexandru Mironov, Horia Gârbea, Carmen Tiderle, Simona Preda, Adriana Ene, Dan Lungu, Sînziana Popescu, Stelian Țurlea, Laura Frunză, mulți scriitori ai Filialei literatură copii și tineret, copii cu preocupări literare.

Invitatul de onoare este domnul Mihai Șora, căruia îi este dedicată rubrica ”Universul (lui) Mihai Șora”. Vor mai participa artistul plastic Anca Smărăndache, ilustrator de cărți pentru copii și pictorul ieșean, de numai 12 ani, David Alexandru.

Revista trimestrială ilustrată „REGATUL CUVINTELOR” are profil cultural-educativ și este adresată copiilor din România și din afara granițelor. Revista are 64 de pagini, color, format A4 și este adresată unui public de 7-14 ani. Este o publicație a Editurii Zorio.

Marea diversitate a revistei este un semn al unicității „Regatului Cuvintelor”. Publicația oferă copiilor 28 de pagini de literatură scrisă de adulți (din 64) și cinci pagini care sunt rodul activității literare a copiilor (rubrica „Dimineața cuvintelor”). „Regatului Cuvintelor” este mai mult decât o publicație de literatură, având rubrici care vorbesc de la sine: ”Poezie”, ”Proză”, ”Cărți în lucru”, „Ilustratori”, „Copilăria scriitorilor”, „Reviste pentru copiii de altădată”, „Evenimente editoriale”, „Portret” (copii talentați), „Idei pentru părinți și copii”, „Emisiuni pentru copii”, „Concursuri de creație”, „Diversitate”, „Proiecte”, „Personajele copilăriei”, „Timpul jocului”, „Știință”, „Filme”, „Destinații”, „Locuri de vis” și – nici nu se putea altfel – „Recomandări de lectură”.

”Sutele de întâlniri pe care le-am avut cu copiii din România, din Republica Moldova sau din Diaspora, în calitatea mea de scriitor de literatură pentru copii, mi-au arătat câtă nevoie este de o revistă cu acest profil pentru copii. „Regatul Cuvintelor” adună într-un proiect unic personalități de primă linie ale culturii române, care ne oferă creațiile lor pentru copii sau ne vorbesc despre copilărie. Revista valorifică experiența mea de director al portalului „Literatură copii” (www.literaturacopii.ro), proiect care îmi este foarte drag și care ne va însoți și de aici înainte pe acest drum. Portalul m-a ajutat să cunosc oameni minunați, care scriu pentru copii. Și să cunosc copii de excepție, pentru care am creat rubrica „Micul scriitor”, a declarat scriitorul Petre Crăciun, care este și președintele juriului național al Concurslui de creție literară ”Tinere condeie”, organizat de Ministerul educației din anul 1967.

Număr de vizualizări :1448


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro