Lansare de carte: ”Prietenii dreptății”, de Marina Costa

apr. 14th, 2018 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 20 aprilie 2018, ora 16.30, la Casa de cultură Friedrich Schiller din București, va avea loc lansarea romanului ” Prietenii dreptății,” de Marina Costa, publicat la editura ASTRALIS din București. Vor prezenta: Gabriela Banu, Ana Calina Garaș, Mihaela Cazimirovici, Maria-Gabriela Drăghici, Geo Călugăru, Lucian Gruia. Un moment muzical deosebit va fi susținut de mezzosoprana Sonia Hazarian acompaniată la pian de Tiberiu Chiranuș.

Pasionată de istorie și îndemnată de setea de cunoaștere, Marina Costa a debutat în anul 2016 cu volumul Pribegii mărilor (editura Betta), roman istoric în care ne propune o incursiune prin lumea vikingilor în secolul al XI-lea. În următorul roman, intitulat Vieți în vâltoare (editura Betta, 2017), autoarea manifestă același atașament pentru istorie, întorcându-ne la sfârșitul secolului al XVIII-lea – începutul secolului al XIX-lea în timpul republicilor italiene.

În cel de-al treilea roman, Prietenii dreptății, acțiunea se petrece în perioada contemporană, în Arizona – SUA, iar spre final, în București.

Narațiunea captivează prin maniera dinamică în care se îmbină cunoștințele aprofundate despre luptele cu tauri, muzica mexicană, toreadori și mariachi cu destinul unei tinere românce, care a condus-o în acea parte a lumii pentru a lăsa amprenta unor fapte bune, a unui suflet sensibil, iubitor de oameni.

Scris într-o primă formă între anii 1985-1986, revizuit în 2007, finalizarea în anul 2017 dovedește tenacitatea și răbdarea autoarei romanului Prietenii dreptății, însușiri atribuite și personajului principal feminin. Este un roman al triumfului prieteniei și al iubirii, este un îndemn de a urmări, cu încredere și perseverență, împlinirea unui vis, după cum ne sfătuiește autoarea: „Viaţa unui om este o mişcare continuă. Dacă ai un scop în viaţă, un vis şi cauţi ajutorul lui Dumnezeu, transformându-te într-un coş care adună energii pozitive, te vei înălţa în labirintul vieţii, pentru a-l atinge. Vei reuşi, dobândind, în timpul călătoriei, şi alte daruri în plus, inclusiv dragostea.

Marina Costa (pseudonimul literar al Leliei-Elena Vasilescu), născută în București, este absolventă a Facultăţii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice, doctor în economie mondială din anul 1996.

Meandrele vieţii profesionale au condus-o pe tărâmul cifrelor, însă scrisul i-a rămas o pasiune constantă.

A publicat câteva lucrări în domeniul profesional, printre care „Managementul proiectelor cu finanţare internaţională”.

În viaţa literară românească a debutat în anul 2016, la editura Betta, cu volumul intitulat „Pribegii mărilor”. A urmat, în anul 2017, la aceeași editură, „Vieți în vâltoare”. Ambele sunt romane istorice scrise, într-o primă versiune, în anii adolescenței. Edițiile publicate la editura Betta în anii 2016-2017 reprezintă o a doua versiune, revăzută şi completată, după extinderea posibilităţilor de documentare.

Despre creația sa literară s-au pronunțat: Eliza Roha, Geo Călugaru, Victor Atanasiu, Camelia Pantazi Tudor ș.a.

Număr de vizualizări :1060


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro