LABORATORUL DE COMEDIE, ediția a IV a

apr. 5th, 2018 | By | Category: Postcard

În perioada 4 aprilie – 27 mai 2018, Teatrul de Comedie și Muzeul Național al Literaturii Române din București (MNLR), prin Festivalul Comediei Românești lansează LABORATORUL DE COMEDIE – ediția a IV a  – un program de scriere creativă dramatică prin care se urmărește descoperirea și punerea în scenă a textelor noi sau dramatizarea unor opere literare românești. Tema LABORATORULUI DE COMEDIE, în acest an, va avea două direcții de lucru: text comic dramatic original care să respecte tema CUPLU sau dramatizare. Proiectul se adresează tuturor celor care doresc să exceleze în scrierea creativă și dramatică. Pentru înscriere, autorii vor trimite CV-ul și opțiunea pentru înscrierea în proiect.

În cazul în care participantul optează pentru text comic dramatic original trebuie să trimită și un sinopsis al textului propus cu tema CUPLU.  În cazul în care participantul optează pentru dramatizare trebuie să trimită și 5 pagini din dramatizarea unei opere literare românești ale căror titluri vor fi anunțate pe data de 10 aprilie 2018.

Înscrierile se fac până vineri 20 aprilie 2018 pe adresa teatrul@comedie.ro.

Nu pot participa la concurs membrii echipei de organizare, angajații instituțiilor organizatoare, membrii juriului, precum și rudele de gradul I și II ale acestora, dar și dramaturgi consacrați.

Pe 23 aprilie 2018, în cadrul unui eveniment ce se va desfășura în Mansarda Dramaturgilor din cadrul Muzeului Național al Literaturii Române, vor fi selectate cele mai bune texte/propuneri.

În perioada 24 aprilie – 18 mai  se vor desfășura workshop-uri susținute de dramaturgul Mihai IGNAT și jurnalistul Ciprian CHIRVASIU în vederea perfecționării textelor/propunerilor selectate în urma întâlnirii din 23 aprilie, urmând ca mai apoi juriul să aleagă cel mai bun text comic dramatic original și cea mai bună dramatizare. Textele finaliste vor sta la baza unor spectacole lectură în cadrul Festivalului Comediei Românești – festCO, ediția a XVI-a, 19-27 mai 2018.

Juriul va fi format din: Ioan CRISTESCU – Director MNLR, președintele juriului, Mihai IGNAT – dramaturg, Ciprian CHIRVASIU – jurnalist

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie și Muzeul Național al Literaturii Române din București (MNLR)

Număr de vizualizări :1073


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro