Gabi Stamate | SCALAROMANA, la Timișoara

apr. 13th, 2018 | By | Category: Postcard

Miercuri, 18 aprilie 2018, ora 19.00, Fundația CALINA (Str. Mărăşeşti 1-3 Timişoara)  prezintă Gabi Stamate | SCALAROMANA- Proiecție de Film și Lectură (selecție de texte din romanul ”Crud”). Expoziția poate fi vizitată în perioada 18 aprilie- 5 mai 2018.

SCALAROMANA – un parcurs. Ori un destin? Se prea poate. Și de la un capăt la altul eu, mereu eu și totuși mereu schimbat. Două evenimente suprapuse spațial, decalate însă cu un sfert de secol, în ambele clamînd libertatea. Atunci rebel, pierdut în mulțime, cu aparatul de fotografiat atîrnat de umăr, acum singur, renunțînd deliberat la privilegiul vederii – poate darul cel mai de preț al omului – și vederea devenită privire, auzirea devenită ascultare, întors către sine căci, în chip miraculos, totul îți este dat de la bun început. Ceea ce îndeobște numim realitate obiectivă, la care ne raportăm și spre care arătăm permanent, este o realitate consimţită. Lumile imaginate de om încep şi se termină cu el. În el. Individul îşi îndreaptă privirea spre lume cu întreg arsenalul de care dispune şi o reclădeşte, clipă de clipă, în cheie proprie. Înțelegerea lui se mişcă pe arcul propriei conștiințe, urmărește firul unui un raționament, se confruntă cu experiențe diverse, parcurge etape, ca mai apoi să se întorcă de unde a plecat, adică la el însuşi – Q.E.D. și cercul se închide.

Gabi Stamate (n. 1958, Ploieşti) trăieşte şi lucreză în Bucureşti. Este interesat de aspectele teoretice legate de domeniul filosofiei artei cît şi experimente în zona foto/video, instalaţie şi new media.

Fundația Calina

Str. Mărăşeşti 1-3 Timişoara

www.calina.ro

Program: luni-vineri | 10:00 – 18:00, sâmbătă 11:00 – 15:00

Număr de vizualizări :851


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro