Filmul românesc „Fixeur”, la Zilele Filmului European de la Praga

apr. 3rd, 2018 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român de la Praga susţine prezenţa filmului ”Fixeur” (2016), în regia lui Adrian Sitaru, la Zilele Filmului European de la Praga, în perioada 5-12 aprilie 2018.

De 25 de ani, Zilele Filmului European oferă publicului o selecţie variată a celor mai interesante filme ale cinematografiei europene. Anul acesta, 49 de filme împărţite în şapte secţiuni vor acoperi tema principală a acestei ediţii: literatură şi muzică.

Filmul Fixeur este prezent în cadrul secţiunii Best of, o colecţie a celor mai interesante filme europene produse în ultimii doi ani, care au avut parte de recunoaştere atât din partea publicului, cât şi din partea criticilor.

Un tânăr jurnalist român, Radu, se ocupă de cazul unei adolescente de 14 ani forţată să se prostitueze la Paris. După ce este salvată de poliţia franceză, este trimisă înapoi în România unde este îngrijită şi supravegheată de biserică. Declaraţia ei este vitală în descoperirea vinovaţilor, aşa că nu este de mirare că povestea ei atrage atenţia presei. Radu încearcă să obţină de la fată un interviu în exclusivitate pentru echipa franceză, dar întâmpină numeroase obstacole atât din partea autorităţilor cât şi din partea răpitorilor. Filmul este bazat pe fapte reale.

Program:

Sâmbătă, 7 aprilie, 20:30 – Cinema Lucerna – sala mică

Joi, 12 aprilie, 18:00 – Cinema Světozor

eurofilmfest.cz/en/film/prostrednik/

Număr de vizualizări :726


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro