”Un secol pentru România” – Celebrarea anului 1918: Visul modernităţii 100 de ani mai târziu

apr. 12th, 2018 | By | Category: Postcard

Miercuri, 18 aprilie 2018, ora 18:30, la Institutul Italian de la Praga (Šporkova 335/14, 118 00 Malá Strana), Institutul Cultural Român de la Praga vă invită la proiecţia filmului documentar ”Un secol pentru România”. Proiecţia va fi urmată de o conferinţă susţinută de către E.S. domnul profesor universitar Adrian Cioroianu, ambasador al Delegaţiei permanente a României pe lângă UNESCO.”Un secol pentru România” este un film produs de Televiziunea Română şi arată drumul pe care România l-a parcurs în ultima sută de ani până la a deveni pe deplin parte a Europei. Pe parcursul a 50 de minute, istoricul Adrian Cioroianu călăuzeşte spectatorii în parcurgerea ultimilor 100 de ani de istorie a României, drum marcat prin 10 priorităţi naţionale ale secolului, printre care se numără: succesiunea de evenimente premergătoare formării României Mari, tensiunile politice de la mijlocul secolului XX, desfăşurarea celui de-al Doilea Război Mondial, consolidarea comunismului, precum şi contextul internaţional care a influenţat situaţia României.

Proiecţia filmului Un secol pentru România şi conferinţa profesorului Adrian Cioroianu fac parte dintr-o serie de manifestări organizate de către Centrul Ceh în colaborare cu Biblioteca Václav Havel, BOZAR Centre for Fine Arts, Institutul Finlandez din Benelux, Culture Action Europe şi Clusterul EUNIC Praga, dedicate celebrării anului 1918.

Evenimentele vor avea loc în perioada 9-18 aprilie 2018 la Biblioteca Václav Havel şi la Institutul Cultural Italian din Praga după cum urmează:

Luni, 09 aprilie, 18:30 – Proiecţia filmului Greenery Will Bloom Again – Italia (Institutul Italian de la Praga);

Marţi, 10 aprilie, 18:30 – Proiecţia filmului Defenders of Riga– Letonia (Institutul Italian de la Praga);

Miercuri, 11 aprilie 2018, 16:30 – 20:30 – Conferinţă Celebrare 1918: Moment de cumpănă pentru Europa (Bibiloteca Václav Havel din Praga);

Joi, 12 aprilie, 18:30 – Proiecţia filmului Damaged– Polonia (Institutul Italian de la Praga);

Luni, 16 aprilie, 18:30 – Proiecţia filmului New World – Austria (Institutul Italian de la Praga);

Miercuri, 18 aprilie, 18:30 – Proiecţia filmului Un secol pentru România – România (Institutul Italian de la Praga). Filmul va fi în limba română cu subtitrare în limba engleză.

Evenimentul de miercuri, 18 aprilie, va fi urmat de un pahar de vin românesc oferit de către directorul Institutului Cultural Român de la Praga.

Intrarea este gratuită!

Număr de vizualizări :717


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro