Un Premiu Osar pentru „I,Tonya“, filmul în care joacă Sebastian Stan, invitatul de onoare al American Independent Film Festival

mart. 5th, 2018 | By | Category: Postcard

Reușită pentru filmul „I, Tonya“, azi-noapte, în cadrul Galei de decernare a Premiilor Oscar. Allison Janney, care  joacă rolul mamei abuzive a patinatoarei Tonya Harding, a câștigat Oscarul la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar“. Filmul a fost nominalizat și la categoriile Cea mai bună actriță în rol principal (Margot Robbie) și Cel mai bun montaj. Rolul principal masculin este jucat de actorul de origine română Sebastian Stan, care va veni în România la finalul lunii aprilie pentru American Independent Film Festival.

„I, Tonya“, în care Sebastian Stan joacă alături de Margot Robbie şi Allison Janney prezintă povestea  cunoscutei patinatoare Tonya Harding și este unul dintre cele mai lăudate filme ale anului 2017, cu un Premiu Oscar, un Glob de Aur și un premiu BAFTA pentru Allison Janney, alte două nominalizări la premiile Oscar 2018, două la Globurile de Aur și patru la Premiile BAFTA 2018. Filmul va deschide American Independent Film Festival de anul acesta, pe 27 aprilie, şi va fi urmat de un dialog cu Sebastian Stan.

Sebastian Stan este cel mai popular actor român care a reuşit să se impună în industria americană de film. Marii regizori i-au remarcat şarmul şi talentul şi l-au cooptat în producţii de Oscar. În „Marţianul“ (care a primit şapte nominalizări la Oscar) a jucat alături de Matt Damon, iar „Lebăda Neagră“ (un Oscar și patru nominalizări), face parte dintr-o distribuţie de top alături de Natalie Portman, Mila Kunis şi Vincent Cassel. A jucat şi în music-hall-uri pe Broadway şi în serialul american, popular printre adolescenţi, „Gossip Girl“. În cel mai recent film din trilogia „Captain America“ joacă un rol principal alături de Robert Downey Junior, Scarlet Johanson, Chris Evans, Hugo Weaving sau Samuel L. Jackson.  Actorul român a primit chiar şi câteva replici în limba română.

A doua ediţie a American Independent Film Festival are loc în perioada 27 aprilie – 3 mai 2018, la Cinema PRO şi Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti. Prima ediţie a AIFF a avut loc în septembrie 2017 şi i-a avut ca invitaţi speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix şi John C. Reilly.

Pornind de la tradiţia marilor filme narative americane, festivalul îşi propune să prezinte o selecţie a celor mai recente producţii independente made in USA, titluri apreciate de critică şi prezentate în circuitul marilor festivaluri nord americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto.

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop și susținut de Catena. Proiectul este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Institutului Cultural Român.

Partener de comunicare: PiArt Vision

Parteneri media: Radio Guerrilla, Adevărul, Dilema Veche, Ziare.com, Nine O’Clock, Avantaje, Elle, Glamour, Noizz,  Senso TV, Ziarul Metropolis, Agerpes, Liternet, Scena 9, DOR, A List Magazine,  Business 24, Revista Cariere, AaRC, Cinefan, News.ro, Radio România Cultural.

Număr de vizualizări :899


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro