Proiectia filmului „Nunta mută” de Horaţiu Mălăele, cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei la Praga

mart. 21st, 2018 | By | Category: Postcard

Cu ocazia celebrării Zilei Internaţionale a Francofoniei la Praga, Institutul Cultural Român de la Praga, Ambasada Marelui Ducat al Luxemburgului în Republica Cehă şi Institutul Cultural Francez de la Praga au plăcerea de a vă invita miercuri, 28 martie 2018, începând cu ora 18:30, în sala Cinema 35 a Institutului Cultural Francez de la Praga, la proiecţia filmului ”Nunta mută” (2008) în regia lui Horaţiu Mălăele.

Filmul reprezintă debutul cinematografic al marelui actor şi regizor, Horaţiu Mălăele, care aduce peliculei o mulţime de elemente teatrale. Ca stil, filmul ne aminteşte de opera lui Kusturica, cu o tentă clară de realism ocult.

O echipă de jurnalişti se hotărăşte să investigheze o serie de fenomene inexplicabile şi ajunge într-un sat izolat din care, se pare, că au dispărut toţi bărbaţii. Echipa descoperă că evenimentul care a dus la dispariţia bărbaţilor din sat este o nuntă care a avut loc în anul 1953, pe timpul ocupaţiei sovietice, imediat după moartea lui Stalin. Nunta a fost intreruptă brusc de un ordin care interzicea, pe durata a şapte zile, orice fel de manifestare cu caracter public, în semn de doliu pentru defunctul lider rus. În ciuda acestui ordin, sătenii se hotărăsc să organizeze nunta, dar în deplină tăcere, pecetluind, astfel, soarta satului.

Filmul Nunta mută este o coproducţie România – Franţa – Luxemburg.

Proiecţia va fi urmată de un pahar de vin oferit de către Institutul Cultural Român de la Praga şi Ambasada Marelui Ducat al Luxemburgului în Republica Cehă.

Intrarea este liberă!

Mulţumiri Castel Film pentru sprijin.

Număr de vizualizări :510


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro