Proiecţia filmului ”Nunta mută”, la Cinelínguas (FLUL)

mart. 19th, 2018 | By | Category: Eveniment

În cadrul ciclului de cinema Cinelínguas, ICR Lisabona și Lectoratul de Limba Română din cadrul Facultății de Litere a Universității din Lisabona vor prezenta, cu sprijinul Cinemagix ID, filmul românesc ”Nunta mută”, în regia lui Horațiu Mălăele. Cinelínguas este organizat de Departamentul de Lingvistică Generală şi Romanică din cadrul Facultăţii de Litere a Universității din Lisabona (FLUL) pentru a celebra diversitatea lingvistică şi culturală.

Proiecția va avea loc în data de 21 martie, ora 14.00, în sala TIC de la FLUL. Filmul va avea subtitrări în engleză. Intrarea este liberă.

Nunta mută (2008) este o tragi-comedie, regizată de Horațiu Mălăele. Lung-metrajul redă o poveste reală dintr-un sat izolat din România: o căsătorie este întreruptă de vestea morții lui Stalin, în 1953. Pentru că este declarat doliu internațional timp de șapte zile și pentru că evenimentul nu se poate amâna, invitații acceptă să petreacă “pe muțeste”.

Din distribuție fac parte actorii Meda Victor, Alexandru Potocean, Valentin Teodosiu, Alexandru Bindea, Tudorel Filimon, Nicolae Urs, Luminița Gheorghiu, Dan Condurache, Doru Ana, Șerban Pavlu, George Mihăiță, Tamara Buciuceanu-Botez, Victor Rebengiuc.

Număr de vizualizări :918


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro