Părinții vor putea juriza piesele înscrise la Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA

mart. 19th, 2018 | By | Category: Postcard

Așa cum a fost anunțat, data de 10 martie 2018 a fost termenul limită până la care adolescenții puteau să trimită o piesă într-un act, scrisă de ei, pentru a participa la Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR. La ediția de anul acesta au fost trimise 54 de piese scrise de tineri, care urmează a fi citite și analizate de un juriu de profesioniști. În premieră, la această ediție, textele vor fi evaluate și de un juriu alcătuit din părinți de adolescenți. Prin implicarea acestora în procesul de jurizare a pieselor de teatru înscrise în concurs, echipa Teatrului EXCELSIOR își dorește să le atragă atenția asupra ariei de interes a tinerilor aflați la vârsta adolescenței și să ofere totodată oportunitatea de a evalua nivelul de cunoștințe de cultură generală ale acestei generații.

Pentru a face parte din juriul părinților, aceștia vor face o aplicație pe adresa de e-mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro, până la data de 23 martie 2018, urmând a fi aleși aleatoriu zece dintre ei. Ei vor trebui să desemneze cele mai bune zece piese până în data de 1 aprilie a.c.

Cele șase piese finaliste vor fi alese în urma unei confruntări între piesele desemnate ca fiind cele mai bune de către cele două jurii.

Anunțarea celor șase piese finaliste va fi făcută în ziua de  luni, 2 aprilie 2018.

Pentru că termenul limită pentru anunțarea pieselor finaliste a fost decalat, tot atunci va fi anunțat și noul calendar al etapelor de concurs.

Număr de vizualizări :766


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro