spot_img

Maratonul Poetic „World Poetry Day” – ediția a treia

În perioada 21-26 martie 2018, la București, va avea loc a treia ediție a Maratonului Poetic „World Poetry Day”. „reNașterea din Cuvinte” este tema aleasă pentru cea de-a treia ediție a Maratonului. Iubitori de poezie au decis să se manifeste cu scopul de a sensibiliza publicul larg din România cu ocazia zilei de 21 martie care, deloc întâmplător, a fost aleasă de UNESCO încă din 1999 ca Ziua Internațională a Poeziei, chiar la început de primăvară. Manifestare va oferi ocazia de a se exprima deschis în spațiul public multor poete și poeți care vor sosi special din țară, dedicându-se exclusiv poeziei. Printre ei: Maria Iuliana Popescu, Neli Bădica, Medeea Roșca, Cosmin Neidoni, Claus Ankersen (Danemarca), Daniela Varvara, Gabriela Enescu, Sanda Nicucie, Emanuel Crăciun, Andrei Filip Burdușa, Diana Cărtianu, Mihaela Scarlat, Mihai Axinte, Peter Sragher, Ioan Dan Nistor, Romița Mălina Constantin, cărora li se vor adăuga Aura Dan, Angi Melania Cristea, Cornelius Drăgan.

Evenimentul va debuta la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, loc devenit tradițional pentru participanți, în după amiaza zilei din duminica care precede ziua de 21 martie și vor continua în serile următoare, începând cu ora 18:00, la Librăria „Pavesiana” și respectiv, Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”.

Diminețile vor fi rezervate momentelor „Poezia de la 10” sau „Azi îți dăruiesc un vers”, care vor avea loc la Bar Cărturești – Carusel, Braseria „Capșa” precum și în Parcul Cișmigiu – „Rotonda Scriitorilor”.

Lansat încă din faza sa inițială ca prilej de reunire a diverselor limbaje artistice, Maratonul Poetic dedicat Sărbătorii Poeziei este locul în care pe lângă lectura publică a creațiilor proprii a participanților, video, lansări și prezentări de carte sau dezbateri s-a bucurat și se va bucura de contribuția a numeroși iubitori de poezie: ceramista Miruna Coman, graficiana Iulia Sima, regizorul Andrei Stan, soprana Rodica Ștefania Ștefan, cărora li se va adăuga prin susținere și participare activă, actorul Silviu Geamănu.

Într-un act pe deplin asumat de restituire către societate, prin alegerea poeților de a-și manifesta public iubirea de și pentru Poezie în spații mai mult sau mai puțin convenționale, Maratonul Poetic WPD se dorește a fi modul firesc prin care să fie evidențiat rolul purificator, de adevărat chatarsis pe care poezia îl are, prin dubla utilizare a limbajului poetic atât ca peren plăsmuitor de nou, dar și ca direcți consumatori ai aceluiași limbaj de către numeroși poeți și poete.

Ca restituția să fie una ad integrum, din acest an, va fi încurajată participarea susținută la campaniile de împădurire în rândul grupurilor de editori, scriitori, poeți și pasionați de poezie, în vederea unei cunoașteri care să depășească sfera virtualului și al unui sprijin reciproc, în scopul realizării unui salt calitativ în formă și conținut, a publicațiilor de carte românească, în mod particular, al cărților de poezie.

De menționat, sprijinul instituțiilor și librăriilor care au acceptat să găzduiască în spațiile pe care le gestionează Maratonul Poetic World Poetry Day, printre care ARCUB București sau Librăria „Seneca Anticafe”, cărora li se va alătura Librăria „Pavesiana” pentru prezenta ediție și în mod cu totul special, ca principal colaborator, MNLR – Muzeul Național al Literaturii Române și de asemenra, a site-ului Garbo.ro ca partener media.

Pentru cunoașterea programului integral sunteți rugați să consultați pagina FB dedicată evenimentului „Maraton Poetic World Poetry Day – ediția a treia, 2018”

sau să vă adresați în scris pe adresa

E-mail: worldpoetryday.ro@gmail.com

https://www.facebook.com/events/1992891074331626/

PROGRAMUL Maratonului Poetic World Poetry Day 2018:

În atenția iubitorilor de poezie!
PROGRAM – INVITAȚIE
Maratonul POetic „World Poetry Day” – #3

☼ Miercuri, 21 martie – Home Poetry: „Azi îți dăruiesc un vers”

☼ ☼ Duminică, 25 martie

ora 13:30 – „Născuți din Cuvinte” – Casa Memorială Tudor Arghezi – Mărțișor (Str. Mărțișor 26)
ora 17:45 – „Dăruim poezie” – Parcul Cișmigiu – Rotonda Scriitorilor
ora 18:30 – „ Născuți din Cuvinte II” Ceainăria BohemiaTEAHouse (Str. Poiana Narciselor 1)

☼ ☼ ☼ Luni, 26 martie

ora 10:00 – „Poezia de la 10” – BAR Librăria Cărturești – Carusel

ora 18:00 – „Numărând Stelele – Club Poësis Mvndi” – Librăria PAVESIANA (str. Lascăr Catargiu 27)

Participarea LIBERĂ la toate manifestările.
Vă așteptăm cu mare drag!

––

MULȚUMIRI colaboratorilor:

Librăria Pavesiana
&
MNLR – Muzeul Național al Literaturii Române

Eveniment organizat de Grupul „Poësis Mvndi”
Manager proiect: Ana Olimpia

Notă:

Persoanele care doresc să viziteze muzeul sunt rugate să își rezerve timpul necesar înaintea începerii manifestării poetice.

Număr de vizualizări :1202

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508