Festivalul Internațional Francofon de Improvizație și Teatru Universitar, la Timișoara

mart. 23rd, 2018 | By | Category: Eveniment

La finalul Lunii Francofoniei, Timișoara se va transforma, pentru patru zile, într-un hotspot al teatrului universitar francofon și al improvizației teatrale. Nouă echipe de teatru, Bucureşti , Braşov, Craiova, Iaşi şi Timişoara, dar şi din Franța și Serbia, vor susţine spectacole la Timişoara, în cadrul Festivalului Internaţional Francofon de Improvizaţie şi Teatru Universitar din Timişoara. Evenimentul, ajuns la cea de-a XI-a ediţie, se desfăşoară în perioada 27 – 30 martie 2018. Deschiderea oficială are loc marți, 27 martie, de la ora 18, în Aula Magna a Universității de Vest. Zilele sunt intense în pregătiri, iar serile sunt rezervate meciurilor de improvizație, în care publicul are un rol determinant, anunţă organizatorii. Miecuri, 27 martie, și joi, 28 martie, de la ora 18, Aula Magna se transformă într-un ring al duelurilor dintre echipele participante.

Formarea este asigurată de Lali Ducasse și Lionel Lainard de la compania Dirlida din Toulouse (Franța) și de Renaud Leclercq de la Ligue d’Improvisation Professionnelle Wallonie-Bruxelles din Belgia, cu sprijinul lectorilor de limba franceză din România.

Pentru Finala FIFITUT, vineri, 30 martie, ora 19.00, Festivalul se mută la Centrul Cultural AmbasadaÎn închiderea Festivalului, Institutul Francez propune un moment inedit: French KaraROCKé Live. Toți iubitorii muzicii franceze sunt invitați, de la ora 21, la Ambasada, pentru a-și demonstra talentele sau, pur și simplu, pentru a se bucura de muzică bună la un karaoke rock, însoțit de un live band. Cadrul sonor este creat de o trupă formată din Radu Pieloiu (tobe), Mihai Moldoveanu (bass), Ana Pieloiu (chitară), Marcelle Poaty-Souamy (clape). Playlistul conține atât melodii franțuzești care au făcut senzație, cât și melodii de descoperit.

PROGRAM

MARȚI, ora 18, Aula Magna (UVT) l Deschiderea oficială: Prezentarea trupelor; meciul profesioniștilor (lectori de franceză din țară și formatori) și spectacol al Trupei Teatrul Portabil din Timișoara.

MIERCURI & JOI, ora 18, Aula Magna (UVT) l Meciuri de improvizație

VINERI, ora 19, Centrul Cultural Ambasada l Finala FIFITUT & French KaraROCKé Live

Evenimentul este organizat Institutul Francez din Timișoara, cu sprijinul Ambasadei Franței în România.

Sponsori: MGI Coutier, Helpline, Auchan, Fornetti, Carpat Sticks.

Parteneri: Universitatea de Vest din Timişoara, Lectoratele Franceze din Universitățile participante, Agenția Universitară a Francofoniei și Centrul de Reușită Universitară UVT,  Delegația Wallonie-Bruxelles International, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Centrul Cultural Ambasada, Asociația Apeca, Asociația Hexagone.

Număr de vizualizări :848


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro