Conferinţa „Contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la realizarea Unirii de la 1 Decembrie 1918”, la Iași

mart. 19th, 2018 | By | Category: Postcard

Miercuri, 21 martie 2018, ora 17.00, , în Sala „Ştefan Procopiu” de la Palatul Culturii Iaşi, a doua conferinţă, cu tema „Contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la realizarea Unirii de la 1 Decembrie 1918” va fi susţinută de pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan- decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” Iaşi.

La ceas aniversar pentru ţară, cu prilejul „Centenarului Marii Uniri”, în cadrul proiectelor Asociaţiei  „Universul Prieteniei” Iaşi, s-a deschis  în  luna februarie un ciclu de  cinci  conferinţe  cu prezentări legate de această mare sărbătoare a poporului român.

Pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan s-a născut la data de 22 ianuarie 1960, în localitatea Capu Câmpului, judeţul Suceava. A urmat cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ, ale Institutului Teologic de Grad Universitar din Bucureşti şi cele de doctorat, Secţia istorică – Specializarea principală Istoria Bisericii Ortodoxe Române. În prezent, este profesor în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă – disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române. Organizează numeroase conferinţe şi simpozioane la care participă activ, este implicat în granturi de cercetare, desfăşurând şi o activitate liturgică, pastoral-misionară şi filantropică. A primit mai multe premii şi distincţii, între care şi  „Crucea Moldavă” – cea mai înaltă distincţie conferită de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, acordată de Prea Fericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Număr de vizualizări :600


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro