Atelier de dezbateri şi idei: ”Autismul – între mit şi realitate”

mart. 29th, 2018 | By | Category: Eveniment

Luni, 2 aprilie 2018, ora 18.30, Editura Herald şi Librăria Cărtureşti Verona (Ceainăria Cărturești Verona – Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15) vă invită la un eveniment special, un atelier de dezbateri şi idei, „Autismul – între mit şi realitate”. Evenimentul este prilejuit de marcarea datei de 2 aprilie ca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului (World Autism Awareness Day), stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite la data de 18 decembrie 2007. În toată lumea, în jurul acestei date, organizaţiile şi asociaţiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfăşoară acţiuni menite să atragă atenţia asupra problematicii acestei afecţiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungând să reprezinte o prioritate în politicile de sănătate ale statelor lumii. Cu această ocazie va fi lansată cartea ”Tulburarea de spectru autist. Ghidul complet pentru înţelegerea autismului”, de Chantal Sicile-Kira, publicată în colecţia ”Parentaj a Editurii Herald. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

  • Ce înseamnă TSA (tulburare de spectru autist)?
  • Putem vorbi despre TSA ca despre o boală?

Sicile-Kira, autoarea volumului Tulburarea de spectru autist, descrie o serie de mituri despre autism care circulă în societate. În ce măsură regăsim aceste mituri și la noi – mai multe, mai puține?

  • Care este diferența între un copil cu TSA care beneficiază de o intervenție timpurie și unul diagnosticat sau integrat în sistem mai târziu?

Iată câteva întrebări la care cu siguranţă veți găsi răspunsurile împreună cu invitaţii, specialişti şi psihologi.

Vă invităm, aşadar, la o seară specială în care se va discuta despre problematica autismului alături de invitaţii:  Manuela Hărăbor – actriţă, Daniela Bololoi – psiholog, psihoterapeut, fondator şi preşedinte al Asociatiei Help-Autism, Marius Teodor Zamfir – psiholog expert în psihologie clinica şi psihologie judiciară, coordonator al Centrului Sfântul Mihail pt copiii cu autism, Gabriela Deniz – coordonator al colecţiei Parentaj, Editura Herald şi psiholog. Evenimentul are scopul principal de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora.
Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Tulburarea de spectru autist de Chantal Sicile-Kira, volum distins de Autism Society of America cu premiul pentru lucrarea excepţională a anului 2005, explică toate aspectele acestei afecţiuni și a fost scris pentru părinţi, cadre didactice, îngrijitori și alte persoane aflate în căutare de informaţii specifice. Extrem de valoroasă, cartea a fost actualizată pentru a prezenta cele mai recente cercetări și metode de tratament, inclusiv criteriile de diagnostic reformulate pentru DSM-V, și reușește să creeze un tablou cuprinzător a ceea ce înseamnă viaţa alături de o persoană cu o tulburare de spectru autist.

Intrarea este LIBERĂ în limita locurilor disponibile.

Partener principal: Itsy Bitsy

Parteneri media: GoldFM, București FM, Radio România Cultural, Realitatea TV, Prima TV, TVR 1, Asociația Help Autism, Sfatul părinților, Asociația Puzzle Romania, Autism Romania, Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA), Asociația Identity, Mamă de profesie, GoKID, SuntPitic.ro, Eva.ro, Filme și Cărți, Bookuria, Bookhub, Bookaholic, 4arte, Agenția de carte, Gazeta de Știri, ZMEU București, România Pozitivă, Raftul cu idei, Rabbit Media, PR Wave, Literatura pe tocuri, IQool, Gratuitor, Edu-News.

Număr de vizualizări :874


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro