spot_img

Arcub, în turneu la Budapesta cu spectacolul ”Artists Talk”

La invitația Trafó House of Contemporary Arts, ARCUB prezintă în luna aprilie, la Budapesta, una dintre cele mai apreciate producții ale stagiunii curente, spectacolul ”Artists Talk scris și regizat de Gianina Cărbunariu, realizat în coproducție cu Asociația Piese Refractare și cu sprijinul Institutului Goethe, Ambasadei Franței la București și al Institutului Francez. Reprezentația ”Artists Talk” va fi susținută în data de 4 aprilie, ora 20.00, la sala de spectacole a TRAFÓ House of Contemporary Arts, un spațiu cultural, unde sunt prezentate permanent creații ale unor tineri creatori din domeniul artelor performative. Un spectacol inedit de teatru cu implicare socială, care vorbește despre responsabilitatea artistului, ”Artists Talk” a fost nominalizat la premiile UNITER pentru Cel mai bun spectacol de teatru contemporan, în 2016, iar anul trecut a reprezentat România la Festivalul de Teatru de la Liège, și a intrat în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru.

Creatoarea spectacolului, Gianina Cărbunariu este una dintre cele mai puternice voci ale dramaturgiei române contemporane, întemeietoare a Platformei DramAcum, autoare recunoscută, dar și regizoare a unor spectacole cu mare impact la public și la critica de specialitate, puternic ancorate în actualitate. Montările sale, printre care mady-baby.edu, For sale/De vânzare, Tipografic, Majuscul, Solitaritate și Artists Talk, au fost premiate și aplaudate în România, Germania, Franța, Irlanda, Polonia, Marea Britanie și Italia. Gianina Cărbunariu a colaborat ca dramaturg și regizor cu instituții prestigioase precum: Royal Court din Londra, Schaubühne din Berlin, Kammerspiele din München, Volkstheater din Viena. Proiectele ei au fost prezentate în importante festivaluri internaționale: Festivalul de Teatru de la Avignon, Festivalul TransAmériques din Montréal, LIFT Festival, Festivalul de Teatru Dialog-Wroclaw, bienala New Plays from Europe de la Wiesbaden, New Drama Festival din Moscova, New Drama în Budapesta, Mladi Levi din Ljubljana.

Din echipa Artists Talk fac parte atât artişti din România, cât şi creatori care activează în străinătate. În distribuție îi regăsim pe: Ruxandra Maniu actriţă a Teatrului Odeon, Ilinca Manolache actriță a Teatrului Mic și câştigătoare a unui premiu UNITER în 2016, Gabriel Răuţă, actor al Teatrului Nottara, Alexandru Potocean, actor al Teatrului Național, dar și actorul Bogdan Zamfir care a studiat și joacă în Belgia și în Franța. Scenograful Mihai Păcurar, cunoscut pentru folosirea tehnicilor multimedia, este autorul conceptului video, interpretul și compozitorul Bobo Burlăcianu semnează muzica spectacolului, iar artista germană Dorothee Curio este creatoarea scenografiei.

Reprezentația Artists Talk din 4 aprilie, de la Trafó House of Contemporary Arts, face parte din lista producțiilor europene invitate să joace la Budapesta în perioada martie – aprilie, alături de spectacolul Just Filming (prezentat deTeatrul Național din Finlanda). Fondat în anii ’90 într-un fost spațiu industrial, Trafó este un punct de întâlnire al artei contemporane internaționale, de la producții de teatru, dans, la numere de circ contemporan, muzică și arte vizuale.

Înainte de acest turneu, iubitorii de teatru din capitală sunt invitați să vizioneze spectacolul Artists Talk programat joi, 29 martie și vineri, 30 martie, de la ora 20:00, la Sala Mare, ARCUB.

Spectacolul se joacă în limba engleză, în limba română și în limba franceză. Pentru toate scenele există supratitrare în limba română și în limba engleză. Biletele pentru ambele reprezentații Artists Talk pot fi achiziționate de pe www.arcub.ro sau de la casa de bilete ARCUB (str. Lipscani nr.84-90).

Detalii pe www.arcub.ro

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508