Academia Română și Romfilatelia vor încheia un Acord de parteneriat

mart. 31st, 2018 | By | Category: Postcard

Luni, 2 aprilie 2018, ora 11.00, Academia Română și Romfilatelia vor încheia în prezența presei, un Acord de parteneriat ce are ca obiect colaborarea dintre cele două instituții, cu scopul evidențierii valorilor și personalităților culturale și științifice naționale. Documentul va fi semnat de acad. Cristian Hera, președintele Academiei Române, și doamna Cristina Popescu, director general Romfilatelia, la Clubul Academicienilor din Calea Victoriei, nr. 125. La eveniment va participa acad. Răzvan Theodorescu, președintele Secției de arte, arhitectură și audiovizual din Academia Română, personalitate a culturii românești care a contribuit în mod constant la structurarea unor direcții și programe culturale desfășurate de Romfilatelia. Semnarea va fi urmată de o conferință de presă în care vor fi detaliate prevederile Acordului.

Parteneriatul vine ca urmare a unei îndelungate și benefice colaborări și are în vedere un set de acțiuni comune care să armonizeze Programul Academiei Române de sărbătorire a Centenarului Marii Uniri cu Planul Emisiunilor de timbre pentru anul 2018 al Romfilatelia. Va fi, astfel, valorificată puterea de simbol identiar național a mărcii poștale, alături de imn, steag, stemă și monedă, timbrul fiind un eficient mijloc de informare în masă, de educare și de promovare în întreaga lume.

Academia Română își asumă rolul de a susține manifestările cu înalt caracter științific și cultural organizate de Romfilatelia și de a asigura sprijin documentar de specialitate pentru elaborarea și dezvoltarea, de-a lungul anului 2018, a programelor comune dedicate tradiției și istoriei naționale.

Acordul de Parteneriat cu Romfilatelia se înscrie în seria parteneriatelor dezvoltate de Academia Română cu scopul de a mobiliza energiile instituționale naționale pentru a întreprinde acțiuni concrete, pragmatice și eficiente de celebrare a Centenarului Marii Uniri.

Număr de vizualizări :1095


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro