”Vin Floriile cu soare și soarele cu Florii”, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

mart. 27th, 2018 | By | Category: Eveniment

Pe 31 martie și 1 aprilie 2018, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează târgul anual „Vin Floriile cu soare și soarele cu Florii”, eveniment ce marchează sărbătoarea intrării lui Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului, denumită în popor Floriile. Meșteri din toată țara vor veni la muzeu cu produse tradiționale românești – ii, icoane, ceramică, obiecte din lemn, flori, produse din gastronomia tradițională și multe altele –, amintind de târgurile de odinioară, care aveau loc în preajma sărbătorilor pentru ca marile praznice să-i găseasă pe oameni înnoiți.

În prima zi a târgului, pe 31 martie, vor avea loc ateliere interactive de încondeiere a ouălor, de împistrire cu mărgele sau de pictare a icoanelor. Atelierele vor avea loc începând cu ora 13:00. Mai multe detalii puteți afla la casieria de la intrarea din Șos. Kiseleff nr. 28.

De asemenea, târgul va cuprinde momente de cântec și dans, prezentate de îndrăgitul actor Nae Alexandru, precum și vernisajul „Anuala de Artă Plastică și Religioasă” a Asociaţiei Filială Artă Plastică Religioasă şi Restaurare a UAP din România, care va avea loc chiar în ziua de Florii, începând cu ora 14:00.

Târgul „Vin Floriile cu soare și soarele cu Florii” se va desfășura în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, iar pentru participare este necesară achiziționarea biletului de intrare în muzeu. Persoanele a căror onomastică va fi sărbătorită duminică vor avea în această zi intrare liberă, cu condiția prezentării actului de identitate.

Număr de vizualizări :809


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro