”MARIA POP TIMARU: Too much?”, la Sandwich Gallery

mart. 26th, 2018 | By | Category: Postcard

Vineri, 30 martie 2018, orele 18.00-21.00, Sandwich Gallery (Str. Băiculești 29 – Combinatul Fondului Plastic, București) vă invită la vernisajul expoziției ”MARIA POP TIMARU: Too much?”. O colonie de organisme cucerește spațiul Sandwich. Obiectele – ghicitori ale Mariei Pop Timaru sunt de fapt aceleași cu cele din jurul nostru, însă mult mai prezente și mai zgomotoase. Un puzzle neterminat și obositor, bucăți de realitate în încercarea de a fi ordonate. Traseul printre ele poate fi amețitor, iar când descoperi că Mașina Timpului e de fapt o mașină de tocat puțin mai mare situația poate deveni dramatică.  Din fericire, în capătul tunelului așteaptă faimosul Oracol, dar și o poartă pentru cei norocoși. O varietate de lucrări hiper-calorice – dintre care shaormele mici cu de toate sunt în spotlight – îți dau mai mult decât erai pregătit să accepți. Maria Pop Timaru nu pune frână când vine vorba de materialități și senzații, de personaje absurde sau fantastice, de materiale kitsch și ironii. Piese din ceramică glazurată – mediul preferat al artistei, obiecte gonflabile ușoare, butaforii, cârnați în oțetar. E prea mult și știm asta. Dar în loc să scoatem, adăugăm. Astfel încât Sandwich-ul dă pe afară, se revarsă în lumini colorate pe terasă și în curând și în afara ei.

MARIA POP TIMARU: Too much?
vernisaj vineri, 30.03.2018, 18.00 – 21.00
perioada de vizitare: 30.03 – 04.05.2018, cu programare

Maria Pop Timaru trăiește și lucrează în București. Practica sa artistică include sculpturi, instalații, obiecte de ceramică și performance, având o puternică relație cu lumea cotidiană, pe care o traduce cu ironie și umor. A studiat sculptura la Universitatea de Arte București, unde a obținut și un Doctorat în Arte Vizuale, și s-a specializat în ceramică sub îndrumarea Eugeniei Pop.

sandwich valorifică potențialul ascuns al unui spațiu rezidual dintre două construcții utilitare și folosește limitele constructive ale acestuia pentru provocarea unor noi soluții. sandwich​ funcționează ca spațiu independent de artă, din aprilie 2016​.

​FB event
​​Str. Băiculești 29 – Combinatul Fondului Plastic, București
http://sandwichgallery.ro/
www.facebook.com/sandwich.bucharest
hello@sandwichgallery.ro
https://www.instagram.com/sandwich.gallery

Număr de vizualizări :679


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro