Proiectul “Cuib” al artistului Ovidiu Ștefan Toader, la Galateca

feb. 4th, 2018 | By | Category: Postcard

Miercuri, 7 februarie 2018, ora 19:00, Galateca deschide anul expozițional  cu  proiectul  “Cuib” al artistului Ovidiu Ștefan Toader, curator Răzvan Tun. “Cuib”  propune privitorului o experiență senzorială complexă, expoziția cuprinzând șase lucrări inspirate de recentul periplu prin India al artistului. Expoziția este deschisă în perioada 7-24 februarie. Intrare liberă.

Cuib” este un discurs despre formă și culoare articulat de sunete și imagini. Cele mai recente lucrări ale artistului se constituie într-un ansamblu de obiecte așezate strategic unul față de celălalt, într-o expoziție în care vizitatorul este invitat să-și folosească toate simțurile pentru a o parcurge. Cele șase sculpturi prezente în galerie definesc un mecanism coerent de volume al cărui scop este acela de a conecta vizitatorul la dimensiuni multiple.

Elementul central al expoziției sale este „capsula”, o componentă din structura lucrărilor capabilă să „vibreze” și să transforme un obiect banal într-un obiect de artă. Ovidiu Ștefan Toader folosește o diversitate de mijloace artistice în demersul său, schițe  fotografii, film, sculptură, instalație.

Absolvent în anul 2016 al Departamentului de Sculptură din cadrul Universității Naționale de Arte București, Ovidiu Ștefan Toader călătorește în India în căutarea maturității sale artistice. Copleșit de abundență detaliilor și fascinat de caracterul interactiv al experiențelor acumulate în Asia, artistul memorează acest demers prin schițe, fotografie și film. Folosind că reper acest material documentar, artistul își propune să transpună experimentul sau în lucrări de artă și să coaguleze aceste fragmente într-o expoziție în care toate cele cinci simțuri sunt necesare pentru decodificarea mesajului artistic.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/144358089582105/

Parteneri: Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Rose Mary, Infinitea

BIZ, UNARTE, Policolor, Sfera Plastic Design, Zaga Brand, Hellios

www.galateca.ro

Număr de vizualizări :1252


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro