Despre „Bucureștiul muzeelor pierdute: Pinacoteca Municipiului București”, la Palatul Suțu

feb. 20th, 2018 | By | Category: Postcard

Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu vă invită la cel de-al doilea eveniment al acestui an din seria de conferințe organizate în zilele de joi. Joi, 22 februarie 2018, ora 18:30, va avea loc conferința „Bucureștiul muzeelor pierdute: Pinacoteca Municipiului București”, cu Delia Marinescu, coordonatoarea Secției de Artă a Muzeului Municipiului București.

”Bucureștiul muzeelor pierdute: Pinacoteca Municipiului București” este o conferință în cadrul ciclului de conferințe ținute în ultima zi de joi a lunii de unul dintre specialiștii Muzeului Municipiului București. În acest caz, prezentarea va urmări istoria unei instituții de Artă ce se naște în perioada interbelică și continuă și astăzi. Pinacoteca Municipală este o colecție de artă aparte, unică în peisajul instituțional artistic bucureștean ce are un traseu foarte interesant și dificil.

O istorie de 85 de ani în care nu doar timpul s-a cumulat, ci și evenimentele, momentele de glorie ori de cumpănă, momente ce merită depănate. Așa încât, ne întrebăm astăzi, cum am ajuns aici? Iată întrebarea fundamentală a conferinței.

Intrarea: 10 lei. Cu ocazia acestei conferințe, programul expoziției „București – de la urbea patriarhală la capitala marilor înfăptuiri” se va prelungi până la ora 21.00.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.

Număr de vizualizări :696


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro