CALINA Spațiu de Artă Contemporană prezintă ”KATJA LEE ELIAD | PERFORM”

feb. 12th, 2018 | By | Category: Postcard

Marți, 13 februarie 2018, ora 18.00, la Calina Spațiu de Artă Contemporană (Str. Mărășești nr 1-3, 300086, Timișoara, România), va avea loc vernisajul expoziței ”KATJA LEE ELIAD | PERFORM”. Expoziția poate fi vizitată în perioada 13 februarie – 31 martie 2018.

”Perform este un proiect de cercetare artistică autoreflexivă demarat în 2014 de Katja Lee Eliad în confruntarea unui posibil diagnostic de bipolaritate. Ce este căderea psihică? Oricine știe de la primele ore de biologie că suntem formați din substanțe chimice al căror echilibru asigură buna funcționare a organismului prin intermediul sistemului nervos. Aparent sună foarte exact.

Nivelul cercetării în realitate este incipient iar investigațiile și diagnosticarea sunt bazate pe corelații făcute adesea intuitiv. Și mai mult “limbajul științei folosit la instruirea medicilor și, din ce în ce mai mult în scrierile și conversațiile neacademice, e ciudat de capricios. Rezultatele cumulate ale efectelor chimice din creier nu sunt întelese prea bine”, scria un teoretician recent al depresiei, Andrew Solomon.

Plecând din această realitate Perform este o călătorie dialectică în înțelegerea nenumăratelor contradicții care coagulează esența sistemului nervos uman. Katja Eliad traduce în limbaj personal conceptul de “performanţă.” Expoziția este un monolog despre fragilitatea individului, greu de privit în profunzimea cea mai intimă pe care o deschide.”

(Curator Valentina Iancu)

Katja Lee Eliad s-a născut în 1972 Tel Aviv, s-a format în Franţa şi de peste 15 ani lucrează în New York, Paris şi în Bucureşti. În 2009 a avut prima expoziție personală în România la Muzeul Național Brukenthal (“E ATA”), urmată de „Super8” la Galeria Ivan în 2014 şi „Bucharest White World” la Galeria Posibilă în 2017. În prezent lucrează cu predilecţie cu sunetul, foto-video şi experimente cu maşina de scris.

www.calina.ro

Program: luni-vineri | 10:00 – 18:00, sâmbătă 11:00 – 15:00

Număr de vizualizări :900


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro