Andra Rotaru, Iulia Modiga și Teodor Dună citesc la Galeria Întâlnirilor – Bistro Matrioska

feb. 19th, 2018 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 21 februarie 2018, ora 19.00, la Bistro Matrioska (str. I. C. Visarion nr. 20, sector 1, București) va debuta seria de evenimente din 2018 Galeria Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o seară de poezie. Invitați: Andra Rotaru, Iulia Modiga, Teodor Dună. Evenimentul se derulează în parteneriat cu revista de literatură și multimedia Crevice (www.crevice.ro), sub egida Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Teodor Dună (n. 1981) a absolvit Facultatea de Litere, Universitatea Bucureşti. A publicat volumele: „trenul de treieşunu februarie”, Editura Vinea (2002 – Premiul Național Opera Prima „Mihai Eminescu”); „catafazii”, Editura Vinea (2005), „de-a viul”, Editura Cartea Românească (2010), „Der lärm des fleisches” (trad. de Georg Aescht), „Edition Solitude”, Germania (2012), „obiecte umane”, Editura Cartea Românească (2015 – Premiul Cartea de poezie a anului 2015, Gala Tinerilor Scriitori), „kirilă”, Editura Tracus Arte (2017). Selecţii din poemele sale sunt traduse în franceză, engleză, suedeză, spaniolă, bulgară, maghiară.

Iulia Modiga. „Pionierat” publicistic în ,„Stare de urgență”, ,„Revista la Plic” și „Tiuk!” (nu pune la socoteală revista „Examene”, în care i-au apărut fragmente de nuvele, în prag de Capacitate). Scrie studii, articole științifice despre mișcări sociale și Republica Moldova, știri, e-mail-uri succinte, proiecte pentru românii de pretutindeni. A câștigat ediția din 2014 a „Incubatorului de condeie”. A debutat cu volumul de poeme „Bagdad” (Ed. Karth, 2015), în legătură cu care s-au publicat vreo două cronici (în „Vatra” și „Convorbiri literare”). „Incendii” a apărut la Cartea Românească, în 2017. Activistă pentru Unire. Sociolog, jurnalist, în fișa postului: „expert”.

Andra Rotaru este poetă și jurnalistă. A realizat numeroase proiecte la intersecția dintre arte: performance-ul de dans Lemur, prezentat de coregraful Robert Tyree în America și în Europa; documentarul All Together, realizat în cadrul rezidenței The International Writing Program (Universitatea din Iowa, 2014); Photo-letter pairing (fotografie, proiect realizat în colaborare cu numeroși artiști și cu comunitatea din Iowa). A susținut lecturi, panel-uri și prezentări în Europa, America de Nord și America de Sud, printre altele la New York, Chicago, Portland, Iowa, Mexico City și Puebla. Volume publicate: „Într-un pat, sub cearșaful alb” (2005), „Ținuturile sudului” (2010); „Lemur” (2012). „Lemur” a primit premiul „Tânărul poet al anului”, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori (2013). Volumul de debut a fost tradus in spaniolă („En una cama bajo la sábana blanca”, editura Bassarai, 2008). În mai 2018, „Lemur” va apărea în traducere engleză, la editura americană Action Books.

Număr de vizualizări :915


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro